Неделя, 22 Октомври 2017, 04:07
Frognews
1| 3297 |12.07.2016

Арман Бабикян: Желанието за демилитаризация е за да се харесаш на повече хора

.
Арман Бабикян
Разнобой във висшето държавно ръководство никога не звучи добре, независимо по каква тема, още повече, когато става дума за подобна стратегическа тема, която засяга националната ни сигурност и суверенитет на страната. Това каза политическият пиар Арман Бабикян по БНР.

 Балансът трудно може да бъде постигнат с разнобой, защото когато говорим за баланс, трябва да говорим за баланс в междудържавни отношения, а в момента изглеждаме като страна, която има разнобой в собственото си усещане и в собствената си политика, затова и няма как да звучи добре. Ако търсим баланс за акваторията на Черно море, трябва да си дадем ясна сметка за фактите, а фактите са налице. Страната, която се въоръжава, която промени баланса в съотношението на силите в Черно море, е Русия. Тук не става въпрос за това кой кого обича и какви отношения сме имали в исторически план. Не говорим и за нужда България да балансира между НАТО и между Русия. България е част от НАТО и въпросът с този баланс е приключен много отдавна. Той не се решава днес.

 

Бабикян допълни още: Нелепо звучи обяснението, че Русия взема мерки срещу България, когато някой е анексирал чужда територия и когато някой провокативно нарушава чуждо пространство. Нито една от страните от региона на Черно море не е предприела подобни мерки срещу Русия, за да се налага тя да взема ответни мерки. Ако се обърнем към решенията на срещата на НАТО във Варшава, ще видим, че дори и декларираните от Алианса мерки не са адекватни нито по брой на въоръжените части, които се разполагат, нито по обем и мощ на техниката, която се разполага на стоящите от другата страна на границата руски съединения. Те са в пъти по-малки. Това е просто деклариране от страна на Алианса на заявката, че няма да бъде толерирана такава политика, а не се търси обикновена надпревара или надцакване в сферата на въоръжението.

 

Според Арман Бабикян желанието за демилитаризация звучи прекрасно, но е толкова далеч от реалността, че служи единствено за вътрешнополитическа употреба в България и за някакъв опит да се хареса човек на повече хора.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Румънски ченгета спасиха 60 мигранти в Егейско море 0| 2162 |21.10.2017 . Ректори на ВУЗ-ве с мораториум върху разрастването на университети 0| 2233 |21.10.2017 . Рекордна награда: Властите в Малта предлагат $1 млн. за главата на убиеца на журналистката 3| 2249 |21.10.2017 . Дете в болница от дима на факлите на стадиона, 39 души са арестувани 0| 2219 |21.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах