Реклама / Ads
3| 6220 |26.12.2013 НОВИНИ

Армен Назарян, Васил Петров и Сантра дариха хранителни пакети на Рождество

.
В дома на отец Иван в Нови Хан
На рождество Христово двукратният олимпийски шампион и треньор на националния отбор по борба Армен Назарян, джазменът Васил Петров и талантливата изпълнителка Сантра зарадваха десетки многодетни семейства, които живеят под социалния минимум. Всички те са част от Национално движение „България си ти!“ и активно се включват в инициативите и каузите на организацията.
 

 Първата „спирка“ бе домът на Дядо Иван в Нови Хан. Децата ни посрещнаха с викове „Весела Коледа!“. След което ахнаха като видяха Дядо Коледа, който слиза от буса на „България си ти!“. „Много слушах!“, бързаха да кажат малчуганите. 7-годишният Мариян също е сред тях. В писмото до белобрадия старец той е написал, че иска таблет, но очаква да го получи чак през лятото. Мечтае още да стане полицай, за да спасява добрите хора и да победи злото. На Бъдни вечер в питката с късмети му се е паднала паричката. Но веднага щом казва това и погледът му се натъжава. „Оставих паричката за едно друго момче, което е с болни крачета и е в болница“, прошепва Мариян. След което за малко да победи Армен Назарян на канадска борба.

Дядо Иван пожела на всички: „Много радост и щастие! Да сте живи и здрави, нека Христос влезе във всеки дом, в сърцата на хората, да станем по-милосърдни, по-добри, да прощаваме и да помагаме на ближния. Армен Назарян припомни, че Движението винаги помага и и апелира винаги да си помагаме един на друг.

Сантра призова повече хора да се включват в инициативите и да помагат. Васил Петров пожела най-вече да сме здрави и благословени, но да не се сещаме за Бог само по празници.

От там се отправихме към село Гара Елин Пелин, където ни посрещна Илонка Върбанова. Тя е майка на три деца, за чието лечение Движението се погрижи. Тя бе трогната от празничните пакети, но изненада екипа на Движението със сготвена кокошка и домашно приготвена туршия. „Не мога да се отблагодаря на „България си ти!“, но това е един малък жест“, обясни Илонка. За новата година тя пожела здраве, работа  и повече усмихнати хора.

В Равно поле ни очакваха Лили и Георги Велинови с малкия си син. „Кутийката“, в която живеят е уютна, но е на ъгъла на улицата и преминаващите тирове често отнасят едната й стена, която е цялата напукана. За новата година семейството си пожелава да не им бутнат къщата. А малкият Ники (почти 2 г.) само ни се усмихва срамежливо и ни маха с ръчичка.

В кв. „Обеля“ в столицата на входа на един блок ни очаква Любка Велева. Тя не е нуждаеща се, но помага. Нейна съседка е изпаднала в тежко социално положение и едва намира сили и средства, за да отгледа внучето си. Любка ни качва на седмия етаж, където вратата отваря една слаба фигура. Това в същност е Надежда Славова (68 г.), която „не  е добре със сърцето“ и живее в общинско жилище. Пенсията й от 205 лв. не стига за нищо. Тя сама се грижи за внучето си Дейвид. 10-годишният младеж е отличник и пожела на всички мир и любов.

На Рождество Христово лично и председателят на Национално движение „България си ти!“ г-н Димитър Куцаров занесе празнични хранителни пакети на 16-членната фамилия Петрови от Ново Оряхово.

Причината за посещението бе и друга – тази зима семейството ще живее на по-топло. Домът им бе ремонтиран – пристроен и със сменена дограма. Движението събираше средства за това. „Много сме благодарни. Преди трудно се стопляше със старата дограма“, обясни Веска, майката-героиня, родила 13 деца. Тя се надява да се съберат още средства и за ремонтирането на покрива им.

За Рождество Христово цялото семейство се бе събрало. Те не вярват в Дядо Коледа и чудеса, но вярват в добрите дела и хора.

Целта на инициативата „Коледа си ти!“ е български многодетни семейства, които живеят под социалния минимум, да могат да посрещнат празниците достойно, като им занесем лично хранителни пакети и им вдъхнем надежда. Като ние помагаме не само по празници! Работата на НД „Българя си ти!“с многодетни семейства се осъществява по програмата „Подкрепа за многодетни семейства“, чрез която им оказваме конкретна материална и морална помощ.

Хранителните продукти достигат до нуждаещите се с помощта на мотоклубове „Райдърс България“, „Лудогорски братя“, „Черните рози“, „Планински братя“,  „Байкър бойс“, „Мотоклуб Мотонтана 1998“, „Лястовица 33“, които активно подкрепят дейността на Движението.

Изказваме сърдечни благодарности на „Телиш“, „ГудМилс България“ ЕООД, „Интерфудс“, ЕТ „Явор-М-Комерс“-София, „Аспазия-92“ ЕООД, „Аграна България“ АД, „Имърчант Пей“ ООД, а също така на Васил Петров, Армен Назарян, Бобо, г-н Бойко Борисов, г-жа Мая Манолава, д-р Андрей Ковачев г-н Димитър Абаджиев. Без тях „Коледа си ти!“ нямаше да бъде възможна!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6755 |20.12.2013 Диков иска Роман Василев за заместник в НСлС . 5| 5529 |18.12.2013 Ген. Василев: Ако има сигнал за терористичен акт, службите да го изчистят . 93| 6482 |16.12.2013 Общинар: Бареков е новият Васил Левски . 15| 5613 |04.12.2013 Бизнесмен намери откраднатите части от паметника на Васил Левски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads