Реклама / Ads
0| 3545 |21.06.2022 НОВИНИ

Асен Василев: Не е изключено да стана премиер, но не съм готов

.
Асен Василев Източник: БГНЕС
„Никаква опция не може да бъде отхвърлена, когато става дума за доброто на България“. Това каза пред Нова телевизия вицепремиерът и финансов министър Асен Василев в отговор на въпрос дали може той да оглави правителство, ако се завърти рулетката и мандатът за съставяне на кабинет отново бъде връчен на „Продължаваме Промяната“.
 

„В момента съм на поста, на който най-много мога да допринеса за развитието на страната”, поясни той.

 

„Няма смисъл да изпреварваме събитията. Нека видим какво ще стане на вота. След това, когато дойде първият мандат, ще видим как ще реагираме. В това число и на база каква подкрепа може да се намери от депутатите в парламента“, коментира вицепремиерът.

 

Относно условията за коалиционно правителство, предложени от Бойко Борисов, Василев каза: „Ние в коалиция с г-н Борисов няма да влезем“. По думите му управляващата партия нямало да участва и в експертен кабинет.

 

Той каза, че ако правителството падне и го наследи коалиция на ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и ИТН, ще протестира.

 

Репликата му към опозицията днес - че „икономическата им философия е: „Да го ду**т бедните“, е била плод на емоции“, каза още Василев.

 

„Извиних се за нея. Но помолих и ГЕРБ да се извинят за последните 12 години икономическа политика, която провеждаха. Тя е в ущърб на българските граждани. Драматично увеличи разликата между бедните и богатите. Има абсолютно грешно разпределение на ресурсите“, добави той.

 

Относно очакванията му как ще се гласува на вота на недоверие, финансовият министър заяви: „Не мога да ви кажа в момента колко хора и как ще гласуват, това е на тяхната съвест. Сега всеки депутат носи тежък кръст – дали ще хвърли цялата страна под автобуса“, коментира още той.

 

По думите му „депутатите не са машини за гласуване“ и не трябва да получават дистанционно „инструкции какво да правят“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3116 |21.06.2022 Р. Василев: РСМ е опорка на една умираща партия. Не мога да си позволя пъплеща простащина да „изчегъртва“ държавата . 0| 3423 |21.06.2022 Кой на кого е карикатура скара Асен Василев и Тома Биков . 0| 4100 |21.06.2022 Асен Василев към ГЕРБ: Икономическата ви философия е да го духат бедните . 0| 2859 |21.06.2022 Асен Василев: Нека да видим какво ще стане на вота, има време за реакция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads