Реклама / Ads
16| 2753 |06.04.2024 НОВИНИ

Асен Василев категоричен: Агенция "Митници" постигна много добри резултати в борбата с контрабандата

.
Финансовият министър в оставка Асен Василев Източник: БГНЕС
Според финансовия министър в оставка Асен Василев борбата на Агенция "Митници" с контрабандата дава много добри резултати, като отбелязва рекордно количество заловени наркотици. По думите му обвиненията срещу ръководителя на агенцията Петя Банкова трябва да бъдат доказани в съда. Toва заяви самият той, цитиран от БНТ.
 

Дни след арестите в Агенция "Митници" финансовият министър в оставка отчете:

 

"Агенция "Митници" постигна много добри резултати в борбата с контрабандата, рекордно количество заловени наркотици. Знаете, че госпожа Банкова по външен сигнал уволни 20 служители. Това, което имаме като обратна връзка е, че всъщност последните две седмици нямаме сигнали от шофьори да са им искани подкупи на митницата", посочи Василев.





По отношение на обвиненията на Банкова Василев разбрал от медиите. Запитан дали е разчистване на сметки финансовият министър в оставка каза следното:

 

"Всякакви слухове се носят. Видяхме една много подобна акция 2020 година, когато влязоха в президентството, двама президентски съветници бяха отведени и обвинени. Три години по-късно нито един от тях не е осъден".

 

Асен Василев смята, че информацията, която главният секретар на МВР изнесе - че е бил заплашван, за да се откаже от поста си - е абсолютно недопустимо в нормална европейска държава.

 




"Това са мутренски подходи. Ако някой има реални доказателства срещу господин Коцев, тези доказателства трябва да се докажат в съд и съдът да го отстрани. Прибягването до мутренски подходи, където той е заплашван сам да си подаде оставката, най-логически на мен ми говори, че доказателства за неговото отстраняване няма. Има опити за сплашване", поясни той.

 

Във връзка с Георги Гвоздейков, които реши да остане и в служебния кабинет като транспортен министър, Василев отбеляза:





"Всеки си има глава на раменете. ПП също така си има устав, който казва, че едно такова оставане, което не е съгласувано със структурите на ПП - националния съвет, води до автоматично изключване на партията".

 

Финансовото състояние на страната е добро, категоричен бе той и уточни, че приходите са точно както са планирани в бюджета, а разходите се извършват стриктно по закона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 9605 |06.04.2024 Смразяващи разкрития: Главният секретар на МВР Живко Коцев е бил и заплашван освен притискан за оставката . 10| 2730 |06.04.2024 Венеция Ангова, ПП-ДБ: Ако Калин Стоянов е оказвал натиск, не трябва да остава на поста вътрешен министър . 10| 3755 |06.04.2024 Арестуваха Грета Тунберг по време на демонстрация в Хага . 6| 10644 |06.04.2024 Страхотен Карлос Насар спечели Световната купа по вдигане на тежести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads