Реклама / Ads
4| 3039 |04.11.2022 НОВИНИ

Асоциацията на съдиите по футбол: Борислав Михайлов нарушава правилници, взема еднолични решения

.
Борислав Михайлов
Асоциацията на съдиите по футбол в България (АСФБ) излезе с остра позиция срещу вчерашното решение на БФС, с което бяха наказани петима рефери. Правата на Ивайло Стоянов, Георги Димитров и Владимир Вълков бяха спрени, а Иво Андреев и Димо Димов бяха пренасочени да свирят само във Втора лига.
 

На сайта на БФС бе съобщено, че решението е взето от Съдийската комисия по нареждане на президента на футболния съюз Борислав Михайлов, но от АСФБ заявиха, че това не отговаря на истината. Също така бе заявено, че Михайлов нарушава правилниците, взимайки еднолично подобни решения.

 

"По повод съобщението от 03.11.2022г. на сайта на БФС, че Съдийската комисия при БФС е решила да спре съдийските права на петима футболни съдии от ранглистата на Първа професионална лига, Асоциацията на съдиите по футбол в България заявява пред футболната и футболно-съдийската общности, че такова решение не е взето на заседание на Съдийската комисия, въпреки желанието на авторите на съобщението, да му предадат такъв вид.

 
Остава изводът, че решението е взето еднолично или от Председателя на Съдийската комисия Виктор Кашай, или от Президента на БФС Борислав Михайлов, като в първия случай това противоречи на Правилника за организацията и дейността на СК при БФС, а във втория на Конвенцията на УЕФА за футболното съдийство, защото представлява грубо вмешателство в работата на една независима институция, каквато трябва да бъде Съдийсктата комисия. Ако по този начин БФС се опитва да тушира свои проблеми с клубове от футболния ни елит, футболните съдии не бива и не могат да се използват за изкупителна жертва в поредния, срамен за футбола ни акт", заявяват от Асоциацията на съдиите по футбол в България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3052 |17.10.2022 Асоциацията на Европейските журналисти – България: увеличава се автоцензурата сред журналистите . 0| 2995 |01.08.2022 Шефът на Асоциацията на топлофикациите: Ако няма газ, ще останем без топло през зимата . 0| 2807 |27.07.2022 От Асоциацията на работодателите искат компенсация заради високите цени на тока . 0| 2751 |22.07.2022 ВСС преназначи спецсъдиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads