Реклама / Ads
5| 6560 |23.12.2021 НОВИНИ

Атанас Атанасов: Ясно се вижда симбиозата между прокуратурата и правителството на Борисов

.
Атанас Атанасов Източник: стопкадър, бТВ
"Днес в парламента съименикът ми Атанасов (бел. ред.Иво Атанасов) от ИТН дойде да ми се извини и останах с впечатление, че е бил заблуден. А Николай Радулов бе кандидат за позицията, като с него имаме много далечна "закачка", защото е с 12-годишен стаж в Държавна сигурност. А моята позиция към определени структури от нея винаги е била твърда и последователна. Това, че вчера против мен гласуваха депутатите на ДПС, а от ГЕРБ се въздържаха, за мен е добра новина, защото показва, че опозицията има респект към моята персона".
 

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" и шеф на Комисията по вътрешна сигурност генерал Атанас Атанасов.

 

По негово мнение "хората са съгласни дори политически антиподи да застанат в едно общо мнозинство, само и само да бъде преодоляна политическата криза и да се търси отговорност за тежките корупционни практики".

 

Относно факта, че във външно министерство бяха назначени бивши служители от ДС като съветници на новия министър Теодора Генчовска, генералът коментира: "Именно в резултат на нашата активна позиция от ДБ, бяха освободени хората от Държавна сигурност, назначени на съветнически постове във външно. Ще бъдем последователни докрай. Има млади хора с опит в дипломацията и те трябва да получат шанс да представляват България, а не да се връщаме 30 години назад. Нямам представа как се стигна до тези назначения и външният министър дължи отговор. Промените по върховете на специалните служби бяха наложителни. Не беше разумно обаче да бъдат назначавани за титуляри в тези служби хора, предложени от служебното правителство, защото в крайна сметка то съставено от президента. Кадровите решения трябва да се вземат от хората в изпълнителната власт".

 

"Работата на оперативните служби е да разкриват престъпленията и да създават ситуация, в която да бъдат събрани доказателства за разкриване на схеми. МВР и ГДБОП явно са положили усилия да разкрият схемата с източените около 60 милиона от АМ "Хемус" и прокуратурата, вместо да работят заедно, в един момент пресича работата на ГДБОП. Струва ми се, че това е умишлен подход за дестабилизиране на ГДБОП. Вижда се ясно симбиозата между прокуратурата и правителството на Борисов. Няма образувани дела, имаше там едни пачки, чекмеджета, да не се връщаме и на това каква информация изнасяше Васил Божков за милиони в торби. Разсседвания обаче няма", заяви Атанасов.

 

Съпредседателят на ДБ съобщи и че внесе законопроект прокуратурата да не може да изпозлва специални разследващи средства. Както и че е скептик относно това КНКОНПИ да може да подслушва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4629 |23.12.2021 Атанасова смята, че не било редно да се коментира работата на МВР и прокуратурата. А ”червената линия Рашков”? . 14| 6956 |22.12.2021 Георги Атанасов: ГЕРБ пусна много пипала, обхвана държaвата като паяжина . 15| 6697 |22.12.2021 ИТН и ДБ се скараха заради Атанас Атанасов. Ето кой ще шефства в парламентарните комисии . 5| 3622 |21.12.2021 Георги Лозанов: Гладът за възмездие е по-голям отколкото яснотата за промяна в съдебната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads