Реклама / Ads
0| 5190 |15.07.2022 НОВИНИ

Атанас Чобанов: Днес ГЕРБ и ДПС избягаха като пиленца след Иван Гешев

.
Атанас Чобанов Източник: стопкадър, Евроком
На Комисията по превенция и противодействие на корупцията в НС беше поканен главният прокурор Иван Гешев, за да отговаря на въпроси на комисията, но това, което видяхме, е, че нямаме главен прокурор, а имаме възпитаник на милиционерското училище, който си е повярвал, че е юрист. За пореден път дълбаем дъното в това, което имаме като прокуратура.
 

Това разказа пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на BIRD.BG по повод днешното изслушване на обвинител №1 в Народното събрание по повод експертизата на снимките с пачките и кюлчетата от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

 

„Вместо да отговори на зададените му въпроси, той се впусна политически изявления – как да се тълкува Конституцията и т.н. Държа се като председател на правителствена мафия – нагло, с усещането за безнаказаност и със съзнанието, че нищо и никой не може да го помръдне. ГЕРБ и ДПС – партиите на корупцията – нормално бранеха терена си – да няма обвинения, да няма осъдени за корупция. Всяко по-конкретно говорене за техните зулуми, а по-конкретно, че в спалнята на премиера Борисов е имало пачки и кюлчета, не ги устройва и затова саботираха и внасяха шум. Просто викат „бууу“ в микрофоните. Във втората част, когато изслушваха мен и колегата Иван Бакалов, те избягаха като пиленца след Иван Гешев“, каза той.

 

Чобанов пита защо не е било анализирано и видеото, на което се виждат и пачките, и кюлчетата.

 

„Големият въпрос е кой ги е внесъл там. Дали са на Борисов, дали са на някой друг, както той твърди. Но и в двата случая прокуратурата не е стигнала до човека, който е направил снимките и който Борисов посочи като Мата Хари. Защо прокуратурата не е разпитала охраната му от НСО, които трябва да отидат на военен съд за това, което се е случило в спалнята му“, попита още журналистът.

 

„Снимките са факт, Борисов не отрича, че е сниман, как си „нанка гол“, че има Мата Хари, която е внасяла пачките и кюлчетата в продължение на 3-4 четири години, защото снимките са от различни периоди. Това са фактите. Другото е бученето в микрофона. Ако така поставим нещата – дума срещу дума, то лошите печелят“, добави Атанас Чобанов.

 

Неговата прогноза е мрачна: „Така ще си остане. Надяваме се на натиска от Европа“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7499 |14.07.2022 Атанасова с неясно обвинение към Асен Василев: Пътят на този лев отгоре за горивата върви към сметки в Швейцария . 0| 3113 |14.07.2022 Атанасова: Доверието към 47-ото НС е изчерпано. Резонно е да има избори през октомври . 0| 3347 |13.07.2022 Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев говори само политически . 0| 23990 |13.07.2022 Митев към Атанасова: Огледайте се! Времето на Борисов, в което държавата извиваше ръцете, свърши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads