Реклама / Ads
5| 5664 |08.03.2020 НОВИНИ

Д-р Атанас Мангъров: Мерките на правителството са крайни

.
д-р Атанас Мангъров
Мерките, които правителството предприема, са твърде крайни. Те се взимат при случаи на епидемия от ебола. Изправя ми се косата като слушам, колкото и да говорим, че няма основание за паника. Можем да затворим страната, но това ще има отрицателен ефект върху икономиката.
 

Това заяви пред БНТ д-р Атанас Мангъров - директорът на детското отделение в Инфекциозна болница.

 

"Този нулев пациент е имал и други контакти. Не се знае какъв е по-нататъшния ход на развитие. Беше ясно, че ще има нови случаи на коронавирус. Трябва да се види в какво състояние е и медицинската сестра от Габрово, която беше диагностицирана", коментира вирусологът акад. Ангел Гълъбов.

 

Той отново припомни, че заболяването в по-голямата си част протича леко. Едво при 3.5% от всички случаи има тежко протичане на коронавирус.

 

По-рано на правителственото заседание днес премиерът Бойко Борисов заяви, че е възможно нулевият пациент да е влязъл у нас от Гърция.

 

МС забрани износа на защитни средства.Разпоредено бе МВР и ДАНС да съблюдават за спекула на пазара за такива средства у нас.

 

Бойко Борисов е разпоредил пред болниците ще има патрул, който да предупреждава хората, че не е редно да влизат на посещение в лечебното заведение.

 

По предложение на министъра на културата правителството реши да спре събирането на хора на културни мероприятия, включително в театри и кина. Предложението на кризисния щаб беше да се забранят културните събития на закрито само в двата засегнати града, но министър Банов предложи, и това се прие, забраната да се разпростре върху цялата страна.

 

Припомняме, че общо четири са случаите на коронавирус в страната. Диагностицираните са в Плевен и Габрово. Първоначално бе съобщено само за двама души, които са дали две положителни проби на Ковид-19 - 27-годишен мъж от Плевен и 75-годишна жена от Габрово.

 

По-късно стана ясно, че са били изпратени и още проби на контактните лица. Две от тях също са се оказали положителни - на 61-годишен мъж от Плевен, настанен в една стая с младият мъж и още една жена - здравен служител в болницата в Габрово.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 16249 |08.03.2020 Д-р Атанас Мангъров: Коронавирусът е у нас от повече от 2 дни . 21| 6875 |03.03.2020 Атанас Семов: Само три държави в Европа са по-стари от нас – Гърция, Италия и Франция . 2| 4882 |29.02.2020 Доц. Мангъров: Когато някой се върне от Италия да не целува баба си и дядо си . 44| 5831 |28.02.2020 Ген. Атанасов: Гешев да ревизира приватизацията, но и действията на прокуратурата и своите предшественици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads