Реклама / Ads
1| 8587 |08.04.2020 НОВИНИ

Ген. Атанасов: Освободеният от ББР Мавродиев ще бъде изпратен като консул някъде по света

.
Ген. Атанас Атанасов
Премиерът Борисов няма ресурса, за да уволни тези двама министри - на финансите и на икономиката. Не може премиерът и министърът на икономиката да не са знаели за това. Освободеният директор Стоян Мавродиев ще бъде изпратен като консул някъде по света.
 

Това каза пред БНР ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България" във връзка с декларацията им да бъде поета отговорност от ръководството на Българската банка за развитие за случая с отпуснат заем от 75 милиона лева на колекторска  фирма с приходи от 2 хиляди лева. От ДБ настояват и отговорните министри да поемат своята отговорност за това. По думите на Атанасов вниманието на обществото трябва да бъде насочено към това как се управляват "общите ни пари". 

 

"Позицията на "Демократична България" е, че Бойко Борисов се опита да си измие ръцете с оставката на борда на ББР, но кой ще понесе политическата отговорност? Тя трябва да се носи от тези, които отговарят пряко за работата на банката и на първо място от министъра на икономиката". 

 

"Колекторските фирми са наследници на ония фирми, които през 90-те години лепяха стикери по прозорците на длъжниците и като не си изпълниха задълженията, най-малкото нещо, което им се случваше, беше да им счупят прозорците", обясни Атанасов, според когото Борисов много добре познава тези похвати.

 

Той посочи, че позицията на ДБ винаги е била против това ръководство на ББР и предположи. Освободеният директор Стоян Мавродиев ще бъде изпратен като консул някъде по света.

"Вчера беше освободено едно място, което той може да заеме", каза Атанасов, като намекна за освободения по разпореждане на външния министър Екатерина Захариева Свилен Илиев – завеждащ консулската служба в посолството на България в Хага.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 29865 |08.04.2020 Само във Фрог: Мавродиев като Горанов ползва безвъзмездно огромно жилище и знае офшорките на властта . 8| 11869 |08.04.2020 Велизар Енчев: Корумпиран тип искаше през 2016 г. да предложа Мавродиев за шеф на ББР . 10| 12078 |08.04.2020 Адв. Емил Георгиев: На мястото на Борисов не бих се спрял само с освобождаването на Мавродиев . 44| 6710 |08.04.2020 Премиерът: Министърът да уволни Мавродиев и борда на директорите на ББР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads