Реклама / Ads
8| 6421 |11.02.2019 НОВИНИ

Атанасов: Това, което Цветанов вчера демонстрира като загриженост, утре ще е ”замитане”

.
Атанас Атанасов
В България Руската федерация има най-големият дипломатически корпус. Общия брой на руските дипломати е равен на аритметичният сбор на тези от Великобритания, Франция и Германия заедно. Значителна част от тези лица са разузнавачи на дипломатическо прикритие. Това написа във Фейсбук лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов. Ето какво още сподели той по случая с отравянето на Емилиян Гебрев:
 

Притеснителното е, че нашата страна не развива оперативни способности за противодействие на тази сериозна заплаха за националната ни сигурност. Накратко - не се противодейства на дипломатите, а какво остава за работа по и срещу нелегалите! А в крайна сметка присъствието на чужди дипломати у нас става с изричното съгласие на българската държава!


През последните няколко години се появи информация в публичното пространство за проведени остри операции на руските служби на и от българска територия. У нас не се забеляза реакция на никоя институция. Например бяха публикувани конкретни данни за логистично осигуряване от българска територия на опита за преврат в Черна гора. Това е изключително грубо посегателство срещу България. И тишина. Никаква реакция.
Сериозни наблюдатели на медийната среда у нас публично алармират за множество руски атаки в сайтове, публикации. Очевидно системно се работи за създаване на определени настроения у българското общество. Негативни за ЕС и НАТО и позитивни за успехите на Путинова Русия. Такива констатации се правят дори от хора във властта. И как се пресреща този риск?! В Чехия преди години създадоха специална институция за противодействие на руските хибридни атаки!


България не реагира и не се присъедини към евроатлантическата солидарност по случая Скрипал.Не ни бяха достатъчни доказателствата!
Сега, преди изборите, се появи информация за използвана руска отрова през 2015 година срещу оръжейния търговец Гебрев?! По време на отравянето през България е минал руснак, който свързват със скандала Скрипал във Великобритания. И се размърдаха някои пластове. Даже Цветан Цветанов прояви загриженост. Ще разгледат казуса в оная специална комисия на Народното събрание.


Да ви кажа - размърдаха се заради изборите. Подминаването на казуса в този момент би обърнало нагласите на един сегмент разколебани избиратели на ГЕРБ.Това е причината за имитиране на загриженост от страна на властта. Иначе никой нямаше да си мръдне пръста. Но и сегашното размърдване е заблуждаващо.
Спецкомисията в парламента е конструирана и заседава така, че да има ролята на черна дупка. Там не се разбира каква информация влиза, още по-малко става ясно дали нещо изобщо от тази комисия излиза.


Тази комисия само имитира дейност, но е в тотална невъзможност да работи по една причина. Тя би трябвало да контролира пряко работата на премиера, защото той ръководи работата на специалните служби. Но нали днес е известно, че Борисов е извън парламентарен контрол. Така, че това, което Цветанов вчера демонстрира като загриженост утре ще се превърне в операция "Замитане". Операция, проведена от една парламентарна комисия, с цел прикриване на СИСТЕМНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ на българският министър-председател да се противопостави на руските имперски интереси в България, а и на Балканите!


П.С. - Преди Коледа откраднаха служебният джип на шефа на ДАТО. Това е най-тайната служба на държавата, която провежда операции по подслушване и проследяване на престъпници. Но и на чужди шпиони. Откраднаха чисто новият джип, който през почивните дни е бил паркиран пред жилището на началника. И до сега посегателството не е разкрито. Но резилът е грандиозен и никой не пита премиера как тези служби ще ни пазят от заплахите като не могат да опазят себе си!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4766 |01.02.2019 Атанас Атанасов: Светослав Малинов ще е в евролистата на ”Демократична България” . 12| 5204 |24.01.2019 Атанасов: Какво става с глобата от 77 млн. евро, наложена от ЕС за газовия монопол? . 5| 5834 |11.12.2018 Ген. Атанасов: Част от състава на Бюрото за контрол на СРС-та е за затвора . 2| 6398 |28.11.2018 Бойко Атанасов: Може да се даде възможност за втори мандат на Цацаров, апатията е огромна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads