Реклама / Ads
6| 3058 |07.06.2023 НОВИНИ

Атанасова хвали до припадък Борисов и ГЕРБ, хули Гешев

.
Източник: Стопкадър: bTV
Изведнъж след 2 години прокуратурата получи просветление, че Кирил Петков е нарашул Конституцията. Това е несериозно. Ние когато обявихме това първоначално, никой не ни обърна внимание. А Радев тогава каза, че ако имаме други министри като Петков, България ще е рай. Да, Петков категорично е нарушил Конституцията. Защо прокуратурата се активизира след две години? Защото тя е политическа бухалка.
 

Това заяви пред bTV председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова относно темата за цената на компромисите, за имунитетите и за плаващите мнозинства.

 

"Първо, по темата за Закона за съдебната власт. Ако някой е изненадан от гласуването ни предната седмица, трябва да припомня, че в 48-ото НС ние отново подкрепихме законопроекта за правосъдна реформа. Ние поискахме Конституционният съд да даде тълкуване за ролята на следствието в системата", подчерта Атанасова.

 

"Ние имаме теми, които са изведени като приоритет на това правителство. Това са темите за конституционната реформа, за Шенген, за еврозоната, за ясната позиция на България и нейния евроатлантически път. Все пак ние имаме някаква история. Аз ако трябва да обясня и вчерашния вот, и дори личния си вот - за мен беше голям и личен компромис. Но това беше единственият изход в парламентарната република. Аз сериозно се съпротивлявах", отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Атанасова изтъкна, че ГЕРБ-БСП-ДПС-ИТН със сигурност не би била по-добрата коалиция и по-успешното управление на България.

 

"Аз имах критики към персоналния състав на този кабинет. Например, аз имам критики към г-н Асен Василев. Гласувах "за", защото това беше единствената възможност. Трябваше да извършим един компромис. Делян Добрев за някои е положителен герой. Аз абсолютно осъзнато гласувах България да има редовно правителство, защото това сме обещали на нашите избиратели. Гласувах и заради Мария Габриел, която ще вложи усилия, решимост, знания, за да докаже, че България може и по друг начин да се развива", уточни Атанасова.

 

Във връзка с поискания имунитет на народния представител от ГЕРБ-СДС Даниел Александров, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС коментира, че доколкото й е известно, става въпрос за семеен скандал.

 

"Бойко Борисов колко години е лице без имунитет? 12 години в управлението. За съдебна реформа говорим отдавна и ние сега ще бъдем гарант и ще вложим всички усилия, за да има конституционна реформа, защото ние си държим на думата", каза още Атанасова.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2794 |06.06.2023 Похвали за служебния кабинет и сбогуване с властта. Какво каза Радев след избора на редовно правителство? . 32| 7458 |18.05.2023 Десислава Атанасова с тежко признание: Аз бях жената политик, на която г-н Гешев се обади по телефона . 5| 2853 |11.05.2023 Атанасова питала със SMS Денков за среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ . 15| 2650 |10.05.2023 Гълъб Донев хвали Борисов за избора на Мария Габриел: Добър и премислен избор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads