Реклама / Ads
6| 3081 |17.08.2021 НОВИНИ

Атанасова повтори: ГЕРБ няма да бавят процедурата. Смятащите се за алтернатива да поемат отговорност

.
Целият спектър от теми е бил обсъден по време на срещата между ГЕРБ и държавния глава Румен Радев. Пред журналисти Десислава Атанасова още веднъж заяви - формацията няма да бави конституционната процедура, ще върне втория мандат веднага при връчването му на ”Дондуков” 2 и се надява, че конституционната процедура ще бъде задвижена от държавания глава.
 

"Кризите, пред които е изправена държавата, не могат да се протакат от конституционни процедури. Категорично ще върнем мандата веднага и няма да използваме конституционния срок за консултации и търсене на съгласие в парламента. Президентът трябва да реши кога да пристъпи към конституционната процедура", обясни Десислава Атанасова.

 

"Отговорността отдавна (от месец март) не е в ръцете на партия ГЕРБ. Българският избирател на 11-ти юли посочи "Има такъв народ" като партията-победител. Те отказаха да носят тази отговорност. Сега е време всички останали, които ни убеждаваха, че са алтернатива, но следваха единствено принципа "да изчегъртаме ГЕРБ, пък после ще видим", да поемат тази отговорност. В техни ръце е решението за изход от парламентарната криза", посочи Атанасова и заяви - промяна в позицията на ГЕРБ по отношение подкрепата за правителство, излъчено с третия мандат няма. С други думи - Борисовите депутати няма да дадат подкрепата си за кабинет.

 

Даниел Митов обаче заяви, че групата ще бъде в зала и ще се гласува.

 

"Българското общество е тежко разделено. Трябва да се лекуват рани. На никоя партия не е дадено право да изчегъртва друга партия. Надявам се, ако се провали третия мандат и не се състави кабинет, в следващата кампания партиите да помъдреят и да има друг тип реторика, за да можем малко от малко да създадем среда, в която да можем да си говорим в следващия парламент", посочи на свой ред Даниел Митов.

 

Обсъден е бил въпросът и със свикания Консултативен съвет за национална сигурност. От ГЕРБ са категорични - мястото за обсъждането на бюджета е Народното събрание и актуализацията му не може да бъде обвързана с условията за връчване на втория мандат.

 

"Категорични сме също, че трябва да има реакция от страна на президента по казуса с Кирил Петков. Държавният глава публично трябва да каже представил ли е министър Петков доказателства за липсата на друго гражданство, подавал ли е декларация и ред други въпроси", коментира още Атанасова.

 

Обсъдени са още темите, свързани с мигрантската вълна и кризата с COVID-19.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 9875 |17.08.2021 ГЕРБ: Връщаме мандата! Президентът: Така управлявахте, че хората измираха по стълбищата и линейките . 0| 5112 |16.08.2021 Атанасова и Нинова с коментари след КСНС при президента . 13| 3970 |16.08.2021 Петков: Атаката срещу мен доказва, че съм си свършил работата. Голямата мечта на ГЕРБ е да се върнат старите управители на ББР . 0| 3162 |16.08.2021 В рисковите секции най-голям губещ е ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads