Реклама / Ads
4| 2177 |08.08.2024 НОВИНИ

Байдън не е сигурен в мирното предаване на властта в САЩ, ако Тръмп загуби изборите на 5 ноември

.
Американският държавен глава Джо Байдън Източник: БГНЕС
Стопнанинът на Белия дом Джо Байдън не е сигурен в мирното предаване на властта в САЩ, ако републиканецът Доналд Тръмп загуби президентските избори на 5 ноември.
 

"Ако Тръмп загуби, изобщо не съм уверен", споделя Байдън в интервю за CBS News.

 

Ройтерс изтъква и предупреждение на Байдън, че думите за "кървава баня" на Тръмп от неговата кампания трябва да се възприемат по-сериозно.





"Той наистина има предвид това, което казва. Ние не го взимаме на сериозно. Той наистина го има предвид - всички тези приказки за кървава баня, ако загуби", допълни Байдън.

 

На предизборна проява през март в щата Охайо кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия и бивш американски президент Доналд Тръмп предупреди, че ще се стигне до "кървава баня", ако той загуби на изборите през ноември, припомня Ройтерс. Самият Тръмп уточни, че е използвал този израз във връзка с необходимостта от защита на американската автомобилна индустрия от чуждестранната конкуренция.

 

Тръмп обаче много трудно призна загубата си на президентските избори през 2020 година, подчертавайки, че всъщност е спечелил, като това доведе до кървавия щурм на Капитолия от негови привърженици - акт, който сериозно възмути американците.





В столицата Вашингтон и в щата Джорджия му бяха повдигнати наказателни обвинения в незаконен опит за преобръщане на резултатите от изборите през 2020 г.

 

Самият държавен глава Байдън миналия месец се оттегли от президентската надпревара, а кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия стана американската вицепрезидентка Камала Харис.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2172 |08.08.2024 Радев свиква парламентарно представените партии днес следобед на "Дондуков" 2 . 0| 2163 |08.08.2024 Слънчево време, температурите до 36 градуса . 4| 2653 |08.08.2024 "Ние сме много повече от вас": Контрапротести в Обединеното кралство срещу крайнодесните групи . 17| 2879 |07.08.2024 Борис Бонев: Законът за хомосексуалността и училищата е поредната предизборна полюция с надежда, че ще докара някой глас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads