Реклама / Ads
0| 3591 |09.04.2022 НОВИНИ

Балабанов: Темата за БНБ няма да взриви коалицията, но в парламента се случват странни неща

.
Станислав Балабанов Източник: БГНЕС
Изборът на управител на БНБ няма да взриви коалицията, но в парламента се случват странни неща. Това заяви депутатът от ”Има такъв народ” Станислав Балабанов пред БНТ.
 

Той определи като шизофренно поведението на депутатите на "Продължаваме Промяната" при гласуването за отпадане от дневния ред на точката за ремонтите на пътища.

 

Според него поведението на народните представители от най-голямата парламентарно представена група по отношение на казусът с АПИ е заложник на конкуренцията между двете партии при избора на управител на БНБ.

 

"Ако един човешки живот се изгуби, ще тежи на съвестта на хората, които бламираха тази точка. Срамно е, че бламирането се прояви и в едни от водещите комисиите в Народното събрание. Защо се прави и как - може би от спортна злоба и от политически игри по отношение на другия казус, свързан с БНБ" - заяви Балабанов.

 

Във връзка с твърденията на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, че премиерът Кирил Петков се опитва да отхвърли ветото на България за евроинтеграцията на Северна Македония без никакви условия, Станислав Балабанов посочи, че те се основават на достоверна информация.

 

"БНБ няма да взриви мира в коалицията, но когато стои на тезгяха българската история и идентичност, независимо кой е министър-председател ще трябва да плаща цената да действията си. Публичното говорене по темата е едно, а информацията на Трифонов - друго нещо. И когато двете се пресекат, ще имаме проблем. Защото никой няма право дори да си помисли, че може да продаде българската история и националните ни интереси за жълти стотинки." - каза Балабанов.


По думите му председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен е останала остана изключително изумена от това, което ѝ е казал председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов за българската позиция по отношение на РСМ, защото предварителните ѝ разговори с премиера по темата са били съвсем различни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3109 |09.04.2022 Сандов категорично: Бъдещето или ще е зелено, или няма да има бъдеще . 0| 2944 |09.04.2022 Президентът няма да отстрани шефа на НСО . 0| 2915 |09.04.2022 Минчев: Има търкания в управляващата коалиция, но това няма да доведе до разпада ѝ . 0| 3820 |08.04.2022 Прокуратурата: Няма основание за арест и обвинение срещу Хаджигенов и Бабикян

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads