Реклама / Ads
6| 4541 |12.10.2019 НОВИНИ

Борисов: България няма да строи нови бежански лагери

.
България няма да изгражда нови бежански лагери в очакване на нова мигрантска вълна от Турция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 15-ото изложение на животновъдите, което се провежда край Сливенски минерални бани.
 

Според Борисов към този момент Турция стриктно спазва двустранното споразумение и натискът към днешна дата по границата ни е нулев. Борисов коментира, че в тази напрегната обстановка ще разчита на дипломацията и добрия тон към Турция, за което ще призове и колегите си в Брюксел.

 

"Имаме ясна договорка на базата на споразумението, на базата на добросъседството и турските власти, абсолютно стриктно, коректно спазват споразумението към България и имаме нула миграционен натиск. Така, че не виждам никакъв смисъл нито да сторим нито да се подготвяме с лагери. Напротив, дипломацията, натискът, спирането на военните действия, регулиране на събитията в Сирия – това е решението. Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси", каза министър-председателят.

 

Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Десислава Танева присъстваха на откриване на 15–тото "Национално животновъдно изложение Сливен 2019".

На изложението се представят над 600 селскостопански животни, демонстриращи богатото биологичното разнообразие на страната ни.

 

"Освен развитието на животновъдството, хората се интересуваха и от мерките, които предприемаме, за да ограничим евентуалния миграционен натиск. Към днешна дата потвърждавам, че с президента Ердоган имаме ясна уговорка на базата на споразумението и турските власти стриктно я спазват. Имаме нулев миграционен натиск. Дипломацията, споразумението и добросъседските отношения с Турция са най-важни", заяви премиерът.

 

Важно е децата да спортуват, защото това ги поддържа здрави, възпитава ги на ценности и ги държи настрана от вредните навици.

Това написа на личната си страница във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който днес посети залата на клуба по борба "Станка Златева" в Сливен. Ето какво още сподели министър-председателят:

 

"Ето защо обещах на великата ни спортистка Станка Златева и на обществеността в Сливен да разширим вече съществуващата спортна зала за борба, за да се изгради трети тепих. Залата на клуба по борба "Станка Златева" бе построена върху общински терен, а за изграждането й Министерството на младежта и спорта отпусна 630 000 лева. В това прекрасно съоръжение тренират 35 деца, а някои от тях вече имат отличия от национални и международни състезания.

Сега влагаме всичките си усилия за завършването на АМ "Хемус", за да може и градовете от Северна България да се развиват по модела на Южна България и Сливен".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4224 |11.10.2019 Столтенберг категоричен: Турция няма да бъде изключена от НАТО . 3| 4353 |11.10.2019 СДВР предприема извънредни мерки за охрана на мача България - Англия . 4| 4249 |11.10.2019 Румен Радев: България и Гърция ще изработят план за защита на зелените граници на ЕС . 9| 4242 |11.10.2019 Борисов: През следващата година за отбраната ще бъдат изразходвани близо 4 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads