Реклама / Ads
12| 7124 |04.01.2012 НОВИНИ

Българин разкрива световна измама за $ 1100 млрд.

.
Американец, живеещ в България, съди ООН, Световния икономически форум, италианското правителство и други авторитетни институции и личности в конспирация за кражбата на над 1100 милиарда долара под формата на финансови инструменти.
 

В делото свидетели са български граждани, сред които и бивш разузнавач. Историята звучи като сценарий за филм за световната конспирация, но е напълно реален факт, пише в. 24 часа. За безпрецедентния иск, сред ответниците по който са още бившият италиански премиер Силвио Берлускони и генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, съобщи специализираното онлайн издание “Кортхауснюз”, което следи правния живот в САЩ. Искът е заведен в окръжния съд на южния окръг на Ню Йорк на 23 ноември от Нийл Кийнън. Заявлението е от 111 страници. Ищецът е представляван от адвокат Уилям Мълиган - младши от адвокатска кантора “Блейкли, Плат & Шмит”.

В документа за Кийнън се подчертава, че е американски гражданин, който живее в България, без да се посочва точен адрес. Той представлява група богати азиатски семейства, наречени с общото название “семейство Драгон”. През 2009 г. те му доверяват разписки от Федералния резерв за $ 124,5 млрд., две държавни облигации за управление в Япония на номинална стойност $ 19 млрд. и американска облигация “Кенеди” на стойност $ 1 млрд. Според Кийнън само лихвите по тези книжа са за над $ 1000 млрд. “Семейство Драгон избягва публичната известност. По наша информация то действа за благородни цели и напредъка на света в непрекъсната координация с по-високите нива на световните финансови организации, в частност с Федералния резерв на САЩ”, твърди Кийнън.

През миналия век семейството е натрупало голямо състояние, предоставяйки на банките на Федералния резерв и на правителството на САЩ активи в злато и сребро чрез сметки в Швейцария. Срещу това то получило различни ценни книги, облигации и сертификати като тези, описани в иска. Ищецът твърди, че бил упълномощен от азиатците да избере някоя регистрирана програма за частно предлагане (т.нар. прайвът плейсмънт инвестмънт) в името на глобални хуманитарни цели. В забележителната си жалба, пише “Кортхауснюз”, Кийнън твърди, че преди години правителството на САЩ е получило огромно количество пари в злато и други благородни метали от семейство Драгон и че парите били предоставени на Федералния резерв в подкрепа на долара, който се превърна и в момента продължава да е световна резервна валута.

Според Кийнън конспирацията започнала с незаконното задържане на двама японци през юни 2009 г. Акихико Ямагучи и Мицуйоши Уатанабе са задържани в Италия, от тях са били иззети облигации с номинал $ 134,5 млрд. По думите му Ямагучи е негов предшественик, натоварен от семейство Драгон да реализира облигациите за хуманитарните цели на групата.

Кийнън се свързва с Ямагучи и семейство Драгон през 2008 г. След като помага да установят контакт с банка в Кипър, печели доверието им. Година по-късно получава пълномощия да представлява азиатската група. За своята помощ Кийнън трябвало да получи до 30 на сто от всяка реализирана облигация. Месец след задържането на японците в Италия на сцената се появил мъж на име Лео Загами, който се представял за масон от 33-а степен. По съобщения от април 2008 г. Загами твърдял, че е шеф на отцепила се група от Ордена на тамплиерите и на масони от висок ранг, които имали връзка с елита на масонската ложа П-2 в Монте Карло. Загами твърдял още, че представлява илюминатите във Ватикана и други тайни общества в Европа . Казвал, че се опитва да установи контакт с тайни общества в Азия.

Загами твърдял още, че разполага със секретна информация за задържаните облигации, открити у двамата японци. Покрай него в играта влиза Даниеле Дал Боско, който се представя за банкер на Ватикана и партньор на П-2. Пред Кийнън той твърди, че може да върне облигациите, конфискувани от италианската финансова полиция. В иска Кийнън разказва как поддържал постоянен контакт с Дал Боско чрез скайп и си уговарял срещи с него в Италия. Италианецът изтъквал близките си връзки с най-влиятелните кръгове в Рим. Американецът му повярвал и решил да му предаде облигациите за временно съхранение и попечителство. Дал Боско започнал да се крие от Кийнън и тръгнал да прави опити да присвои ценните книги, за да може да ги реализира на световния пазар.

За да успее планът на италианеца, били използвани високопоставени лица. Те опитвали да склонят Кийнън да приеме подкуп от 100 млн. долара, за да предостави финансовите инструменти, без да съобщава за съдбата им на семейство Драгон. Идеята била ценните книги да бъдат предоставени на т.нар. суверенна програма на ООН, която се намирала под покровителството, защитата и върховния имунитет, с който се ползвали ответниците, твърди ищецът. Участниците в машинациите твърдели, че имали одобрението на генералния секретар на световната организация Бан Ки Мун, който бил в течение за конспирацията. В иска си Кийнън настоява да му бъдат върнати откраднатите финансови инструменти и да получи компенсации от ответниците, които да поемат и съдебните разходи. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5519 |30.12.2011 Българинът заряза брака . 0| 4823 |24.12.2011 Разпознаха българинa, загинал в Охотско море . 21| 8083 |12.12.2011 Жертви на "Октопода" разкриват ужаси . 78| 4848 |12.12.2011 Костов: Трябва да защитим лева и парите на българина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads