Реклама / Ads
0| 3006 |27.02.2023 НОВИНИ

Българин е шофьорът от катастрофата с мигранти на АМ “Тракия”. Още не е задържан

.
Българин е шофьорът от вчерашната катастрофа на бус с мигранти, разбил с в района на Чирпан, след гонка с полицията. Водачът е установен, но не е задържан, заяви пред bTV зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев. Над 25 души по думите му са основните организатори на мигрантския канал, но никой от тях не се намира на територията на България. Станев посочи още, че надолу в структурата има стотици хора, които са в различни роли - шофьори, водачи, логистици, връзки.
 

Един човек загина, а десетки бяха ранени след вчерашната гонка с полицията. Водачът на буса с мигранти избяга. Избяга и още един бус, както и патрулна кола. Вчера бяха задържани двама души. 

 

Това е поредният инцидент с нелегални мигранти у нас. Последният беше зловещ - 18 тела бяха намерени в тайник на камион край софийското с. Локорско. По думите на Станев обаче засиленият мигрантски натиск не е само в България, но в цяла Европа, особено за държавите с външни граници. 

 

“Мигрантският натиск е безпрецедентен. Не само при нас, а в цяла Европа. Всяка една държава членка на ЕС с външна граница има такъв натиск. Даже бих казал, че у нас не е най-големия”, посочи Станев.

 

“Трафикът на мигранти към Европа е стройна система с много участници, които обаче се контролират от около 25 души на върха на пирамидата. Тези "босове" не се намират на територията на България”, допълни зам.-главният секретар на МВР.

 

Той обясни, че за 10 г. в “Гранична полиция“ има съкратени 2000 щатни бройки, като това е проблем.

 

“Инфраструктурата покрай границата – там, откъдето минават нашите автомобили, е в изключително лошо състояние. Едва в края на миналата година успяхме да започнем някакви действия по възстановяване на нормалната инфраструктура. Към момента тя все още не е в този вид, в който трябва да бъде“, обясни Станев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3186 |19.02.2023 Манол Пейков: Разби се митът за липсата на състрадателност в българина . 3| 3610 |17.02.2023 Българин с отличие от най-авторитетните световни награди за комуникация . 3| 2840 |15.02.2023 САЩ съдят българин за продажба на микрочипове на руснаци . 3| 3014 |15.02.2023 Първи разказ на Пендиков: Ритаха ме на земята 10 минути, псуваха ме, че съм българин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads