Реклама / Ads
15| 4944 |11.12.2008 НОВИНИ

Български ченгета забъркали компромата срещу Коце Маца

.
Хора от ГДПОБ сътвориха историята с контрабандата, заради която пък съдът в Германия произнесе присъда. Това е мнението на Костадин Хаджииванов, президент на ФК „Беласица".
 
Според бизнесмена, цигарената афера е силно преувеличена история с елементи на полицейско разследване. Коце Маца, както е известен още футболният шеф, заявява пред различни медии, че за да се измъкне от затвора е упълномощил адвоката си да направи всичко необходимо. Той знаел как са скалъпени обвиненията и доказателствата срещу него, затова не се безпокоял за присъдата.

Част от изявленията си Хаджииванов направил от къщата си в Драгалевци, край София, известна с размерите си на замък и с кичозното си обзавеждане, твърдят запознати. Юристи обаче смятат, че бизнесменът прави грешка с прибързаните си изказвания, упреци и заключения. Той не бил в ситуация, от която да съди другите, още по-малко институции у нас и в Германия и да дава оценка за работата на съдии, прокурори и оперативни работници. Условната му присъда не била никак безопасна, тъй като за най-малкото нарушение Коце Маца можел да се озове в германски затвор. Негови познати отдават оригиналните му изявления за пресата на емоцията след освобождаването от ареста.

 „Това, че едните са германци, а ние сме българи, ние сме равноправен член на ЕС, не означава, че ние може да ги пускаме те да правят каквото си искат тук.
Никой не ме атакува по никаква линия. Просто това е практика в България в последните 10-15 години на някои хора от българските служби да си правят каквото си искат. Нормално е България, като равноправен член да каже: "Абе хора, вие имате нещо към този човек. Дайте доказателствата и ще ви го екстрадираме", твърди още Коце Маца.

По думите му НСБОП са работили по неофициална информация, оперативни данни и дори слухове.

През януари 2005 г. в английският град Дувър е заловен  камион с германска регистрация, пълен с контрабандни цигари. Германското разследване е категорично, че пратката е организирана от Костадин Хаджииванов. След като няколко техни писма до нашата прокуратура са били забавени, те сами се заели със задържането на бизнесмена. Това стана преди няколко месеца в Гърция, а българските съдебни власти изразиха огорчение, че германските им колеги не са ги уведомили за намеренията си. Така или иначе Коце Маца бе арустеван на 2 септември с международна заповед за задържане.

По този начин Хаджииванов пропусна изборите за общински съветници в Петрич. Той бе водач на листата на коалиция „За нашия Петрич".

Предизвикан коментар: Г-н Хаджииванов е абсолютно прав да се гневи, че някой му е спретнал капан. Доказват го фактите: полежа два месеца в германски арест и се върна на бял кон. В смисъл, призна нещо, което се искаше от него и когато се усети на свобода, се отрече от думите си. На германците може и да им се струва подобно деяние за неморално, но по нашите ширини това си е начин човек да преуспява. Време е в ЕС, и в частност в Германия, да научат урока, когато някое наше момче им каже „добър ден", да гледат слънцето. Освен това, муха го ухапала Коце Маца, че ще плати глоба от 120 000 евро. Той ще си ги избие от друго място, бизнесмен е все пак. Пък го очаква и политическа кариера... За него много по-страшно е, ако дължи пари на други наши момчеа или не си удържи на думата, дадена на тях. Защото тяхното правосъдие е бързо и строго, но справедливо.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5189 |02.12.2008 Андрей Иванов: Етем назначава свои хора, които не знаят български . 4| 4805 |01.12.2008 Процесът срещу Маским Стависки отново на ход . 14| 5739 |28.11.2008 Заговор на САЩ срещу Саакашвили? . 7| 5739 |28.11.2008 Българските стоки пак поскъпват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads