Реклама / Ads
30| 106579 |03.04.2024 НОВИНИ

Български модел: Часове след посещение на Христо Стоичков в плевенско училище уволниха директора

.
Легендите Пламен Гетов, Христо Стоичков и до тях Димитър Митев...
Часове след като като големият футболист Христо Стоичков посети СУ „Иван Вазов“ в Плевен, директорът на училището Димитър Митев бе уволнен. Носителят на Златна топка откри изложба в учебното заведение, в което учат над 1300 деца, разговаря с ученици, преподаватели и родители. Пред тях той призна, че отдавна имал уговорка с Митев, но чак сега успял да изпълни обещанието да гостува на образцовото училище, признато за едно от най-добрите не само в Плевен, но и в региона.
 

На мястото на отстранения титуляр е назначена Ганка Нинова, съобщава „Плевен прес“. Тя заема мястото на математика, който вече 30 години работи за обновяване на материалната база, за провеждане на ефективен учебен процес в трудни за българското образование времена.

Ганка Нинова е от Червен бряг, бивш председател на общинската структура на БСП в града. От известно време обаче е напуснала БСП и е преминала към Левицата, оглавявана от Румен Петков. Запознати със ситуацията в града смятат, че именно Петков е дал рамо на Нинова да заеме мястото на Митев.

 

Само преди две седмици преподаватели и родители на ученици в „Иван Вазов“ обявиха, че ще протестират ефективно, ако Димитър Митев бъде уволнен. До този скандал се стигна заради решение на ВАС, че Митев е в конфликт на интереси поради това, че е назначил съпругата си за преподавател по математика в същото училище. Директорът заяви по този повод, че е знаел за възможните усложнения, но е поел риска, тъй като учителите по математика са голям дефицит, а тези с дългогодишен опит – още повече.

 

Оказа се, че голямото събитие – срещите с Христо Стоичков са били последната изява на Димитър Митев, неговата „лебедова песен“, заяви пред Фрог нюз Стефан Йовчев, родител на възпитаник на „Иван Вазов“. В града и в някои от училищата се случват безобразия пред очите ни от години, но определени среди си набелязаха Димитър Митев, защото превърна училището в еталон за образователно заведение на европейско ниво. Завидяха му! – допълва Йовчев.


.
Митев и Стоичков се снимат с ученички, нарисували големия български футболист.

 

Трябва да преследвате своите мечти и да се учите от най-добрите. Аз преследвах своята и се учих от Пламен Гетов и Петър Жеков. Така стигнах до върха. Тези думи на прославения български спортист Стоичков ще запомнят стотици деца в Плевен, но как ще си обяснят с тях уволнението на своя директор часове по-късно?

 

Посещението на Христо Стоичков в Плевен бе по инициатива и идея на Асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова и с подкрепата на СУ „Иван Вазов“ и неговия директор Димитър Митев. Поводът – откриване на първата постоянна фотоизложба, запечатала паметни моменти от живота и кариерата на футболната легенда. Експозицията е под надслов „Христо Стоичков - 30 години Златна топка“. Партньори на дейността са AM Студио и Зала на славата „Христо Стоичков“.

 

В СУ „Иван Вазов“ гостът бе посрещнат тържествено от ученическия гвардейски оркестър и мажоретния състав на училището. Приветстваха го лично директорът Димитър Митев, стотици ученици, спортисти и приятели на спорта от града.

 

През 2022 г. Димитър Митев е обявен за „Директор на годината" от Съюза на българските учители след национално допитване.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 2876 |03.04.2024 Асен Василев: Покровителите на контрабандата имат интерес от ставащото в митниците, не познавам Паскал . 2| 2688 |03.04.2024 Финансистът Левон Хампарцумян: Политическият терен в момента е разкалян, комисиите не са инструмент на закона . 5| 2642 |03.04.2024 Гонзо се похвали: Отчита се израстване при националите! . 0| 3384 |03.04.2024 Стоил Цицелков за ФрогНюз: Българите не са уморени да гласуват, избори 2 в 1 са напълно възможни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads