Реклама / Ads
9| 2372 |28.09.2024 НОВИНИ

"Българският народ беше лишен от възможността да чуе, има и имуществени вреди". Може да свикат извънредно заседание на НС

.
Рая Назарян Източник: БГНЕС
"Има възможност, ако 1/5 от народните представители поискат извънредно заседание с конкретни теми и точки, то да бъде свикано". Това каза днес в Кюстендил председателят на Народното събрание Рая Назарян, съобщи БТА. 
 

На въпрос дали тя би свикала извънредно заседание на парламента по свое желание, Назарян отговори: "Аз ще го направя, защото съм задължена. Мога да го направя отново, но не мога да гарантирам, че сградата на Народното събрание няма да бъде разрушена".







На 26 септември депутати от "Възраждане" и "Има такъв народ" блокираха трибуната на Народното събрание и поискаха от дневния ред да отпадне обсъждането на актуализираната пътна карта за климатична неутралност и промените в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) в Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“ и договаряне по глава RЕPowerEU. Председателят на енергийната комисия Делян Добрев прочете в зала доклада, докато депутати се опитаха да изтръгнат кабелите на озвучителната система. В крайна сметка заседанието беше прекъснато заради липса на кворум. 

 

"Тези, които саботираха по най-грозния начин работата на последното заседание на 50-ото Народно събрание, трябва да понесат своята отговорност", каза Назарян. Тя посочи, че тези, които са възпрепятствали опитите да се дадат отговори на заетите в комплекса "Мини Марица-изток", трябва да отговорят на миньорите откъде и как ще гарантират техните заплати в следващите месеци, както и какво ще бъде бъдещето им.

 

"Планарната зала в Народното събрание е място за дебати. Място за изразяване на воля чрез аргументи и гласуване. В четвъртък вечерта залата беше поругана и омерзена. Реално българският народ беше лишен от възможността да чуе аргументите, рисковете и ползите. Там бяха вицепремиерът и министърът на енергетиката, за да отговарят на въпроси", каза Назарян.







Тя допълни, че когато липсват аргументи, идва място за неправомерни действия. "Бяха нанесени имуществени вреди на Народното събрание – нещо абсолютно недопустимо за народни представители, които трябва да изразяват и защитават интересите на народа", каза още Рая Назарян.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4936 |28.09.2024 Кафявата Струма в Перник: РИОСВ установи нерегламентирано изпускане на големи количества оцветени води . 1| 2134 |28.09.2024 17 месеца след смъртта на Ани и Явор: Още няма монтирана камера за скорост . 1| 2177 |28.09.2024 Българите живеем по-дълго от останалите в ЕС. Но и предупреждение - самозаблуждаваме ли се за здравето си? . 12| 4098 |28.09.2024 “Ирпин и Буча са на 15 км от вкъщи, руснаците бяха на няма и 5 км от нас”. Българин в Украйна пред ФрогНюз за ужасите на войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads