Реклама / Ads
3| 4369 |10.03.2020 НОВИНИ

Българските хорър болници: Мъж без симптоми на коронавирус лежи в ужасяващи условия

.
Намирам се в болницата в Бяла Слатина. Бях докаран в петък вечерта, след оплаквания, че съм повръщал. Най-вероятно хранително натравяне. От Бърза помощ - Козлодуй разбраха, че съм пътувал до Дания. Дойде линейка и едни маскирани нинджи ме взеха и ме докараха тук - в Инфекциозното отделение.
 

Така започва разказът на Веселин Искърски - българин, попаднал в капана на истерията "Коронавирус". Сънародникът ни бил настанен незабавно в болницата, независимо от факта, че няма грипоподобни или коронавирусни симптоми. Хоспитализацията му обаче била наложителна, вероятно за да се усвои клинична пътека.

 

В личния си профил във Facebook обаче Искърски показва потресаващите условия на болницата в Бяла Слатина, където се лекуват пациентите.

 

Тук са лежали такива с хепатити, с всичките най-страшни болести и са вкарали един здрав, че да могат да пишат по вестниците и да има някаква статистика. "Ние имаме съмнения!" Какви съмнения имате, бе?", възмущава се Веселин Искърски.

По време на прегледа са установени световъртеж и температура, а скорошните му пътувания до Дания и Брюксел са допълнителното основание за настаняването му.

 

Мъжът се възмущава и от храната и условията в отделението. Пациентът отказа допълнителни коментари по случая.

 

Болничната база обаче е под всякаква критика и това може да се види със съвсем просто око - тоалетната е тип "клекало", а освен това е и изключително мръсна. В стаята пък има мухал и плесен по тавана.

 

"Днес е понеделник. Фелдшерките до този момент не са ми взимали кръв. Даже не са се интересували защо съм повръщал. В събота дойдоха хора от София. Взеха ми проби от носа и устата за коронавирус и чакам резултата да излезе, за да видя колко точно съм болен".

 

Пробите за коронавирус на мъжа станаха ясни в късния следобед днес – те са отрицателни.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3720 |08.03.2020 Цвета Караянчева: Българските институции действат адекватно . 6| 5001 |02.03.2020 Социологът Б. Димитрова: Българските институции реагират адекватно само при кризи . 17| 4994 |18.02.2020 Караянчева: Машинното гласуване ще затрудни много българските граждани . 15| 7093 |05.02.2020 Поптодорова: Показаха ни, че българските служби не са годни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads