Реклама / Ads
0| 3197 |03.11.2022 НОВИНИ

Бебе почина в Плевен, родителите обвиняват лекарите

.
Източник: Снимката е илюстративна
8-месечно бебе почина, след като е обиколило болниците в Червен бряг и Плевен. Родителите обвиняват лекарите, че не са действали адекватно. Медиците обаче са категорични, че за детето са положени необходимите усилия, но то е било в изключително тежко състояние.
 

Бебето на Дева и Павел от село Дерманци било със зачервено гърло и кашлица. След назначено лечение от личния лекар, детето не се подобрява и родителите го водят в болницата в Червен бряг. 

 

"Отидохме в Червен бряг, за да я прегледат. Те ни казаха, че има червено гърло, имаше и кашлица, казаха да останем в болница, изчакахме час, за да дойде лекарят и тогава ни качиха ни горе в стаята с малката", разказа майката Дева пред Bulgaria ON AIR. 

 

В Червен бряг детето е прегледано от началника на детското отделение. 

"Не беше толкова зле, когато отидох, имаше леко затруднено дишане. Родителите бяха съгласни на хоспитализация заради възрастта на детето и го приех към 9 часа.

 

Започнахме инжекции, бронхеолит, възпаление на крайните бронхи, заболяването протича със свирене в гърдите на това приличеше. Започнахме с орбазон", каза началникът на детското отделение в МБАЛ "Червен бряг" д-р Добрин Тодоров. 

Майката разказа, че точно тогава детето се влошава.

 

"Сложихме го на кислород още в отделението и в линейката също беше под кислород", посочи д-р Тодоров. "Нито ѝ сложиха кислородна маска, нито нищо", твърди майката. 

 

Според лекарите в Плевен обаче детето е пристигнало в Спешния център без сърдечна дейност.  "Докарано беше без сърдечна дейност и без дишане в плевенския спешен център от линейка на филиала на "Червен бряг" в 1:50 ч.. На практика е било мъртво, но наш екип реаниматори са действали и са се опитали.

 

Интубирано е било детето, реанимирано, накрая към 2:30 просто не е имало смисъл. Дали по пътя, дали в Червен бряг, ние не можем да знаем", заяви PR на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" гр. Плевен - Момчил Цветков. Родителите на 8-месечното бебе обвиняват лекарите за смъртта му. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2829 |03.11.2022 Трагедия в Китай! Дете почина заради COVID ограниченията . 0| 2678 |02.11.2022 Мъж почина, а четирима са в тежко състояние след катастрофа в Ловешко . 0| 3113 |01.11.2022 Почина музикалният педагог проф. Рени Бръмбарова . 0| 2699 |30.10.2022 Без нито един починал от COVID-19 за денонощие. 180 са новите случаи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads