Реклама / Ads
0| 3137 |27.01.2023 НОВИНИ

Бенямин Нетаняху обеща, че Холокостът няма да се повтори

.
Израелският премиер Бенямин Нетаняху
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху разпространи изявление по случай Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, съобщават местните меди.
 

Днес се навършват 78 години от освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц. Израелският премиер посочи, че в Израел отбелязват това събитие, като почитат "свещената памет на онези, които бяха убити от смъртоносния нацистки режим. И тържествено обещаваме, че това никога повече няма да се случи на нашия народ."

 

Израелският лидер каза, че разликата с миналото е, че еврейският народ има независимата държава и Израел се защитава сама: "Ние сме силна и жизнена нация и сме изградили мощна държава, която няма да позволи на нашите врагове да ни причинят никаква болка, страдание и опустошителна загуба, преживяна от наши сънародници по време на Холокоста."

 

Нетаняху посочи, че все още има хора, които "призовават за нашето унищожение. Ден след ден. Ние няма да се свием от страх, нито ще позволим заплахите на тези тирани да ни сплашат. Защото този враг знае, че в крайна сметка, ако се наложи, ние можем да се защитим и ще го направим и няма да позволим на враговете ни да притежават способността да осъществят смъртоносния си дневен ред". Нетаняху заявяви, че "ние няма да забравим или да простим на злите отрицатели на Холокоста ", за които един Холокост не е бил достатъчен.

 

По решение на ООН Международният ден в памет на жертвите на Холокоста се отбелязва на 27-ми февруари. Това е денят, в който през 1945 г. Червената армия освобождава лагера на смъртта Аушвиц-Биркенау (Освиенцим) в Полша, където са били убити над 1.1 милиона души, ред които около 1 милион евреи. По оценка на историците общият брой на жертвите на Холокоста надхвърля 6 млн. души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3185 |04.01.2023 Бенямин Нетаняху ще разгледа външната политика на Израел . 0| 3036 |13.12.2022 Нетаняху с обещание. Ще търси баланс между религиозните и светските интереси на страната . 0| 3009 |09.12.2022 Бенямин Нетаняху получи отсрочка за съставяне на правителство в Израел . 1| 2822 |03.11.2022 Нетаняху спечели окончателно в Израел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads