Реклама / Ads
33| 12821 |12.07.2021 НОВИНИ

Безсрамно Борисов се обяви за победител – няколко стотни нямали значение. ЦИК манипулирала, а Рашков правел параван на ИТН

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
Няколко стотни нямат значение! Слави, тия няколко стотни нямат никакво значение. Честито! Ако така мислиш, че си ни победил, да ви е честито! Така, със жлъч, се обърна към лидера на „Има такъв народ“ бившият премиер и вожд на ГЕРБ Бойко Борисов. Безсрамно той отново се обяви за победител на провелите се вчера избори, въпреки значителния отбив от него и неговата партия.
 

„След два месеца стъргане, чупене, блъскане, десетки, стотици, дори хиляди наши симпатизанти бяха задържани. Беше им забранено да гласуват и да се занимават с изборна работа“, започна да се оправдава Борисов.

 

„Фирмите, в които ходехме, молеха да не стане известно, защото веднага след нас отиват данъчните. Хората се криеха и се плашеха от това, което диктатурата на Румен Радев наложи. И резултатът какъв е? ГЕРБ печели в 16 области, ИТН в 8, ДПС в 5, ДБ – в 2. Лидерската битка в София печели Бойко Борисов. Най-много висшисти – умни и красиви – за ГЕРБ“, не пада по гръб Борисов, въпреки краха на изборите, които се проведоха вчера.

 

Безобразията в чужбина били чудовищни, вероятно защото ГЕРБ там е 4-та политическа сила.

 

Борисов обвини в манипулация и Централната избирателна комисия. „Забележете от 20 часа снощи до 7:30 сабалем са обработени 95,22% от протоколите. ГЕРБ води 23,91%, ИТН – 23,66 на сто. Запомнете цифрите, защото в бързината си на манипулация след това са написали същите цифри ама обратно. В 11 часа Трифонов обявява правителство и казва, че чака Радев да им прати мандата. По това време ГЕРБ е първа политическа сила. От къде знае Трифонов какво ще се случва по-нататък. Тяхната ЦИК още нямат краен резултат и не могат да преброят 2 процента и половина. Така подплашиха хората, че постигнахме това, което искаше Румен Радев – масово гласуване на изборите, голяма представителност на народа. Кой от нас може да каже в момента, че представлява народа? 70% се отвратиха и не отидоха да гласуват“, каза лидерът на ГЕРБ, но пита ли се защо и от кого се отвратиха българските избиратели.

 

„Искам да знам именцата на тежниците, които отговарят за машините и да ги дирим един по един“, добави Бойко Борисов.

 

„Ние добре, че сме живи при тоя терор на Рашков. Голям късмет. Нашите хора цяла вечер звънят и викат: „Оцеляхме!“ – експремиерът не пропусна да обвини и служебният вътрешен министър.

 

Бойко Рашков бил направил параван на ИТН и още някои.

 

А предложеното днес от Трифонов правителство било игра на президента Румен Радев, за да останел служебният кабинет.

 

От думите на експремиера стана ясно, че партията му няма да подкрепи кабинета на „Има такъв народ“.

 

Изявлението, в което Борисов уж се обяви за победител, всъщност премина в обяснителен режим, който май хич не е присъщ за победителите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4411 |12.07.2021 Тошко Йорданов бие Бойко Борисов по преференции в Пловдив . 4| 16726 |12.07.2021 Първан Симеонов: Трудно ми се вижда Борисов един ден пак да се върне . 11| 8790 |11.07.2021 ГЕРБ и Борисов губят първи избори от 12 години . 9| 66549 |11.07.2021 Иван Гарелов: Свидетели сме на падението на Борисов. Трябва да има още едни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads