Реклама / Ads
19| 5326 |13.04.2021 НОВИНИ

Биков: Отстраняването на Менда Стоянова и Фандъкова от ръководството на ГЕРБ е нещо нормално

.
Тома Биков Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Отстраняването на Менда Стоянова и Йорданка Фандъкова от ръководството на партията е нещо нормално в развитието на всяка партия. Това смята депутатът от ГЕРБ Тома Биков.
 

Думите му идват само ден, след като се заговори за задаваща се чистка в ГЕРБ, породена от слаби резултати в градове, които са му фаворити. Предполага се, че на 11 май постовете си в ръководството на партията се планира да загубят Менда Стоянова, Красимир Велчев, Пламен Нунев и Йорданка Фандъкова. Димитър Николов и Живко Тодоров засега били под въпрос.

 

„Не смятам, че има радикализъм в такива промени. Всяка партия трябва да действа според ситуацията. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, за да бъде партията адекватна в тази ситуация. Има нова ситуация и трябва нов подход“, заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

По думите му кабинетът и промените в партията предстоят да бъдат обявени персонално от премиера и председател на ГЕРБ. Според него промените би трябвало да са в посока на отваряне на партията.

 

„Всяка партия има естествен инстинкт да се капсулира, затваря, да се усеща като самодостатъчна. Работата на едно оперативно национално ръководство е да противодейства на този инстинкт и да направи така, че структурите са отворени гостоприемни и за нови хора“, уточни Биков.

 

„Сега предстои конгрес на партията. Всички организации, които трябва да бъдат раздвижени, ще започнат да функционират. Сега е моментът ГЕРБ да се промени за пореден път. Това е партия, която се променя и затова печели избори толкова поредни пъти“, посочи той.

 

Депутатът намира победата на ГЕРБ-СДС за очевидна за всички – те са с 8% разлика пред втория.

 

„В избори, в които избирателната активност е с 2% по-ниска от предишните, до голяма степен този резултат е задоволителен. Разбира се, анализът за отделните райони е различен за всеки. От тях, в София - в моя 24 МИР, не се представихме добре. Трябва да видим защо се е получило така“, обърна внимание Тома Биков.

 

От думите му стана ясно още, че ГЕРБ са готови да предложат правителство „за изключително сложната ситуация, в която се намира страната“, а съставът ще бъде предложен лично от премиера Борисов.

 

„Имаме различни варианти, но бихме искали да ги обсъждаме с потенциални партньори. Ние сами не можем да изберем правителство, трябва ни подкрепата на 2 други политически сили. Не сме имали преговори с „Има такъв народ“, но бихме се съобразили с техните искания. Разбира се, не бихме отстъпили от основните си принципи“, категоричен е Биков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 4040 |11.04.2021 Тома Биков: Анти-ГЕРБ е печеливша, но псевдо идеология . 3| 3110 |03.03.2021 Словакия налага комендантски час заради пандемията . 33| 6701 |02.03.2021 Менда, Велчев и ген. Попов аут от листите на ГЕРБ . 18| 3429 |08.02.2021 Тома Биков: С ВМРО може пак да направим правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads