Реклама / Ads
11| 4199 |13.01.2021 НОВИНИ

Битите на протеста студент и журналист: Има отричане на реалноста, властта не си признава грешките

.
Евгени Марчев и Димитър Кенаров
В България от управляващите не е прието да се признае, че е извършена грешка, а още повече престъпление. Има протокол, по който се действа. И тези полицаи не са извършили престъпление, а са нарушили разпоредби. И както обясняваха, те са се опитали да ни озаптят. Отказват, да признаят грешката си., каза битият студент Евгени Марчев.
 

 Има отричане на реалноста, властта не си признава грешките, каза журналистът Димитър Кенаров  в "Честно казано с Люба Кулезич" пред Евроком.


Много хора се поддават на внушения и са забудени, каза още Кенаров и даде пример с баба му, хора от провинцията. Доверието във властите е много ниско и това се дължи точно на такова поведение на властта, допълни той.

 

Мойта мярка "задържане" още не е паднала. А те нямаха претенции за задържане. Бях в прокуратурата, писахме , дадох обяснения, казаха, че ще работят, ще извикат  свидетели. Има едно чакане. Обясниха, че ще им е трудно да кажат, кой е полицаят, който е замахнал, разказа Кенаров.

 

При мен е същото. Прокуратурата не е решила дори дали да започне досъдебно производство. Вътрешната проверка на МВР дори изяснила, че срещу мен няма насиле, обясни и Марчев.

 

Има тотална липса на професионилъзм у полицаите. Не знаят правата на журналистите, на протестиращите, обясни журналистът. Полицаите знаят, че действат пред камерите и не се притесняат от наказание. Или пък на тях им е наредено, обясни той.

 

Управляващите искат да скрият случилото се с нас поне до изборите, посочи Марчев.

 

Законите могат да бъдат интерпретирани и погазвани от властите, които трябва да ги съблюдават, категоричен бе Кенаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4567 |13.01.2021 Манолова на протеста: Натискът върху корумпирания Борисов не трябва да спира . 8| 4328 |10.01.2021 Ден 186 на протеста:”Мутри вън!”, ”Оставка!” - ехти отново пл. ”Независимост” . 12| 4839 |09.01.2021 Ден 185 на протеста: В сняг и студ десетки са по софийските площади и булеварди /видео/ . 9| 3592 |04.01.2021 Георг Георгиев: Нашите студенти във Великобритания вече ще плащат пълния размер на таксата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads