Реклама / Ads
0| 4586 |07.06.2022 НОВИНИ

Бивш военен министър: Нинова иска да сложи ръка върху паричните потоци на ВМЗ-Сопот

.
Ангел Найденов Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
Бордът на директорите на ВМЗ-Сопот е сменен, защото Нинова иска да сложи ръка върху паричните пороци и да назначи лоялни на нея членове в ръководството на дружеството, коментира бившият военен министър Ангел Найденов.
 

„Разбрах за три причини за смяната на борда от Корнелия Нинова – лошо управление, отказ на дружеството да изплати дивидент и продажба на обособени части без знанието на Държавната консолидационна компания (ДКК) и респективно на Министерството на икономиката. И трите посочени причини бяха опровергани в изявлението на ръководството на дружеството“, посочи той пред Bulgaria ON AIR.

 

Цитирайки ръководството на ВМЗ-Сопот, бившият военен министър изтъкна, че дружеството не просто не е на загуба, а има приходи от 120 млн. лв. и се намира в добро финансово състояние. „Чух, че това е най-добрият период от време за последните 20 години“, добави той.

 

Найденов коментира и темата с оръжията, като според него украинският посланик е спасил коалицията с внасянето на първото писмо, в което не се поставяше въпроса за предоставяне на оръжия от българска страна.

 

„Той спаси коалицията в един изключително труден момент при радикално противоречие и в коалицията, и в Народното събрание. С новата нота, в която вече посочва конкретни оръжия – артилерия, миномети, ракетни системи за залпов огън, не мисля, че коалицията ще отговори с такава взаимност на неговата нота. Това писмо би било добър повод да се възроди диалогът в Народното събрание и България да излезе от сконфузната ситуация, в която се намира с предишното решение“, смята той.

 

Бившият военен министър прогнозира, че коалицията ще отхвърли възобновяването на дебата за изпращане на оръжие за Украйна.

 

„Става дума за знак, за мястото на България. Въпросът е защо България прави изключение в НАТО. За една част от хората, които са против предоставянето на оръжие, сякаш не съществува международното право и устав на ООН. Сигурен съм, че БСП първа би се обърнала срещу устава“, заяви Ангел Найденов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4889 |07.06.2022 Военен експерт: КГБ на Беларус отстранява проруски офицери, но рискът от нахлуване в Украйна остава . 0| 3155 |06.06.2022 Кралев за обвиненията на спортния министър: Пълни глупости! . 0| 3345 |01.06.2022 Бившата пиарка на ДПС попадна в екипа на новия шеф на Народния театър . 0| 35318 |31.05.2022 Шефът на легия “Антимафия”: 10 млн. лева подкуп е поискал олигарх и човек от властта от бивша фирма на ГКПП “Кап. Андреево”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads