Реклама / Ads
1| 4176 |06.06.2019 НОВИНИ

Бизнесмен разказа как Ральо Ралев му поискал подкуп

.
Здравко Ангелов
В един ден разбрах от мой познат, че кметът е прибрал проектът ми в неговия кабинет. В продължение на няколко дни се опитвах да си уредя среща с него, но всеки път имаше нещо - или работното му време беше намалено, или беше излязъл в отпуск. Тогава ми стана ясно, че ме бавят и аз за първи път изпадах в такава ситуация.
 

Това сподели в студиото на ''Здравей, България'' по Нова телевизия бизнесменът и строителен предприемач Здравко Ангелов, който подаде сигнал до премиера Бойко Борисов срещу арестувания впоследствие кмет на пловдивския район ''Северен'' Ральо Ралев.

 

,,В крайна сметка успях да се видя с кмета и тогава видях документите на масата пред него. Казах му, че това са моите проекти, а той в следващия момент започна да ми се кара, да ми държи тон. Държа се арогантно, безобразно, като на няколко пъти ми намекна, че кметството го управлява той. Обясних му, че проектите отговарят на всички условия, че са одобрени от архитектите на Пловдив, при което той ми отвърна, че от тях не зависи нищо, а само от него, защото той управлявал това кметство'', разказа Ангелов.

,,Няколко дни по-късно ми бе съобщено, че от този проект аз ще спечеля около 390 000 лева, поради което трябвало да дам нещо.

 

Един от посредниците на кмета - Иван Делевски, ми донесе някакъв договор, за който не бяхме изобщо говорили, и ми го връчва, а той буквално представляваше два хвърчащи листа, в които липсваха основни неща. Накратко, задължава ме да построя сградата, или в противен случай, ако не го направя, губя капарото. А сумата от 60 000 лева е точно 20 процента от цената на халето, всичко е ясно записано в СРС-тата'', допълни още бизнесменът.

 

,,Знаете ли, още в началото когато взех терена чрез двама посредници, тогава една жена ми каза, че не знае как ще се справя с този Ралев, защото той е окупирал целия район'', каза Ангелов.   ,,Намерих контакт, свързаха ме с него, той ме прие, обясних му за какво става въпрос и бяха предприети мерки'', обясни бизнесменът за това как е подал сигналът до министър-председателя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4255 |02.06.2019 КПКОНПИ обискира мезонета на Ральо Ралев . 4| 3975 |10.05.2019 Бизнесмен: Страховете за промените в НК за неизбежната самоотбрана са преувеличени . 2| 4264 |17.04.2019 Делото КТБ продължав през май, отново с разказа на Бисер Лазов . 0| 3991 |10.04.2019 Българин е задържан за убийството на австралийски бизнесмен в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads