Реклама / Ads
18| 4443 |25.09.2014 НОВИНИ

Близнашки: Актуализацията на бюджета е неизбежна

.
Георги Близнашки
Всички си даваме сметка, че актуализацията на бюджета е неизбежна и вече има консенсус в обществото по този въпрос. Това каза пред журналисти в Добрич служебният премиер Георги Близнашки, съобщиха от „Дондуков" 1.
 

По думите му проектът за актуализацията бъде представен пред социалните партньори в началото на следващата седмица, след което ще бъде разгледан от правителството. Законопроектът ще бъде предложен на 43-ото Народно събрание още в първите дни на неговото конституиране.

 

Правим всичко възможно да се подготвим за най-лошия възможен сценарий при евентуална газова криза, увери премиерът. По думите му правителството разполага с точни разчети за разполагаемите количества газ. Още в началото на септември Близнашки е издал заповед, с която газохранилището в Чирен се нагнетява. Премиерът обясни, че целта е да има максимални резерви и да сме готови да посрещнем евентуална криза с газовите доставки.

 

По повод напрежението в сектор „Енергетика" проф. Близнашки заяви, че правителството прави възможното, за да бъдат успокоени страстите в страната. Той обясни, че правителството вече е направило редица компромиси по отношение на съоръжения в Мини „Бобовдол", за които е удължен срокът на експериментална експлоатация. Преодоляна е и кризата в Мини „Черно море-Бургас", където „изкуствено беше създадена една драматична обстановка".

 

„Очевидно е, че има доста заинтересовани страни, които смятат, че точно сега - в навечерието на избори - трябва да поставят всичките си проблеми, но ние не разполагаме с неограничени ресурси. Надявам се да се намери приемливо решение", коментира премиерът. Той е категоричен, че по този път не трябва да се прекалява, защото става дума за задължения, които са натрупвани в продължение на години. Близнашки все пак коментира, че правят всичко възможно, за да преодолеят кризисните явления.

 

Георги Близнашки подчерта, че служебното правителство работи за нормализиране на обстановката в страната, за да могат политическите партии „да изложат своите доводи и аргументи в предизборната кампания". „Готови сме да преглътнем всичко в името на спокойствието по време на изборите", каза премиерът.

 

Близнашки увери, че няма никаква политическа чистка в администрацията. Той коментира, че с темата за назначенията на служебното правителство се преиграва. Премиерът е категоричен, че промените са минимални в сравнение с извършените от предходното правителство. По думите му нови промени в областните управители не се налагат, освен ако бъде нарушено правилото за пълен неутралитет в изборите. Близнашки очаква областните управители да поддържат спокойна атмосфера, за да могат политическите сили да дадат най-доброто от себе си в предизборната надпревара.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 4868 |15.09.2014 Проф. Близнашки: Време е да забравим думата „преход” . 5| 4527 |13.09.2014 Д. Главчев: Актуализацията на бюджета е неизбежна . 2| 5069 |13.09.2014 И НСО закъса за пари, преструктурира бюджета . 2| 4499 |12.09.2014 Близнашки: ЕК възстановява плащанията по програмите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads