Реклама / Ads
2| 4491 |12.09.2014 НОВИНИ

Близнашки: ЕК възстановява плащанията по програмите

.
Над милиард и 200 милиона е дупката в бюджета. Имаме надценяване на приходите. Много трудно ще се компенсира изначалната грешка в бюджета, заяви в „Панорама” служебният премиер Георги Близнашки.
 

Поехме риск да възобновим плащанията по двете спрени програми. ЕК прояви разбиране. Плащанията ще бъдат възстановени от Комисията, убеден е министър-председателят.

 

Отиваме към обща нормализация в страната. Рейтингът на президента и правителството нарасна. Прехвърлихме голяма част от задачите, които си бяхме поставили. Справяме се, действаме енергично. Остават изборите, което е основната ни задача. Трябва да осигурим добра администрация. Този понеделник се разби един мит – за мъртвите души. Оказа се, че има съответствие между лични карти и действителни лица. Мъртвите души са в главите на социолозите, смята Близнашки.

 

На въпрос защо уволнява хора, той отговори: Още от първия ми ден като премиер започнаха атаки от ляво, че подготвям почвата за ГЕРБ. Извадихме областните управители, които са силно партийно оцветени. Няма чистка, няма метла и разчистване на терена.

 

Попитан не трябваше ли да има оставки след програмата на военния министър, Близнашки отговори, че проблемът е силно драматизиран от медиите. Министрите ме подкрепиха за една умерена и балансирана позиция спрямо Русия. Надявам се за благоприятна развръзка с Русия до 2-3 години. Трябва да бъдем умерени защото кризата ще отмине, а лошите чувства ще останат, е на мнение Близнашки.

На въпрос какъв ще става след изборите, Близнашки каза: На няколко пъти се опитвам да изляза от политиката, но се оказва, че не е възможно. Имам чудесна професия, тя е една сбъдната мечта.

Близнашки отрече да се гласи за конституционен съдия или за министър в новото правителство.

 

Отдавна не празнувам на 9 септември. Макар че нося цветя на Братската могила, така отговори премиерът на въпрос дали чества тази дата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4858 |11.09.2014 Екипите на ЧЕЗ възстановяват тока в подлеза при ЦУМ . 9| 5649 |02.09.2014 Близнашки: Порожанов предложи котката Танов "да лови мишки" в митниците . 102| 8172 |31.08.2014 Близнашки: Не може велика сила като Русия бланкетно да се определя като заплаха за националната сигурност . 16| 4795 |30.08.2014 Близнашки: Нямаме конфликт с Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads