Реклама / Ads
3| 7346 |30.11.2017 НОВИНИ

БОЕЦ готви протест под прозорците на Борисов заради майката на загиналия командос Емил Шарков

.
Ваня Рибчева
Гражданско сдружение „БОЕЦ” готви протест пред МС точно под прозорците на премиера Бойко Борисов. Той ще бъде в защита на майката на загиналия командос Емил Шарков-Ваня Рибчева.
 

На почернената жена е връчено писмо, с което я уведомяват, че до една седмица трябва да напсусне водомственото жилище, дадено й от военните. Това означава, че Рибчева ще остане на улицата. Предвижда се протестът да се проведе на 13 декември, сряда, от 13 часа. Ето какво се казва в писмо на „БОЕЦ”, изпратено до МС, МВР и МО:  

 

 

ДО:МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

ДО:МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

ДО:МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА

 

               ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ” ,ЕИК 176949776

адрес - гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157

 

Днес ,29.11.2017г. , г-жа Ваня Петкова Рибчева е получила ултимативно писмо от Министерството на отбраната, в срок от 30 дни да освободи жилището си, находящо се в гр.София, кв.”Люлин”, в противен случай ще бъде принудително изведена от него. Според нас това действие е недопустимо, абсурдно и неморално от страна на институциите.

Гражданско движение „БОЕЦ”, като представители на суверена, сезираме институциите, и очакваме от тях, в достатъчният и разумен срок – две седмици от днешна дата, да вземат необходимте мерки, и оформят изискуемите документи, с които да осигурят на г-жа Ваня Рибчева, да запази правото да обитава досегашното си жилище, собственост на МО.

Г-жа Ваня Рибчева е майка на загиналият при изпълнение на служебният си дълг, в защита на гражданите и родината, командос от СОБТ, Емил Шарков. Тя е член на ГД”БОЕЦ”, силна и достойна жена, посветила живота си в битка за една свободна и справедлива България, същата България, за която нейният син даде живота си. Същата България, в която тя днес е заплашена за Коледа и Нова година да бъде изхвърлена  на улицата.

Питаме - коя е причината за посегателството върху нея? Защото не се предаде? Защото не се огъна? Защото не отстъпи? Защото не се моли? Защото е една от нас? Тя продължи да търси истината и да се бори за справедливост.

Мотивите, г-да Управляващи, с които лишавате от дом майката на човек, загубил живота си в служба на родината, най-вероятно са юридически обосновани, но те престъпват границата на морала, човешките ценности и логиката на  закона. Само хора без съвест и морал могат да извършат подобна мерзост!

Законът трябва да е в услуга и защита на гражданите, а факт е, че в най-корумпираната и безправова държава в ЕС - България, според официални статистики, се ползват механизми „по закон”, чрез които може да бъде „опраскан”, ”ударен”, смачкан и репресиран всеки неудобен, осмелил се да изрази открито гражданската си позиция.

Ако тази несправедливост не бъде поправена, на 13.12.2017г. (сряда) в 13.00 ч., ГД”БОЕЦ” и други организации, заедно с граждани, възмутени от това гнусно посегателство, ще бъдем пред сградата на Министерски съвет, за да защитим Ваня. Ще водим тази битка докрай и вие ще носите отговорност за последващите събития. Защото утре всеки може да е на нейно място, а няма кой друг да я защити.

Ще бъдем там!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4715 |30.11.2017 Цирк в парламента: Марешки протестира с лекарска маска срещу Иво Христов . 1| 4150 |30.11.2017 БАН пак спусна черни знамена в знак на протест . 2| 4793 |28.11.2017 Биков: БСП си призна, че е организирала протеста срещу Фандъкова . 0| 4157 |28.11.2017 Пациенти протестираха в София заради отказа за плащане на нови лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads