Реклама / Ads

5| 4578 |23.12.2019

БОЕЦ иска воден режим и за Парламента, и за МС за солидарност с Перник!

.
БОЕЦ внесе официално Писмо-предложение озаглавено ГЛАС до Парламента и Министерски съвет във връзка с кризата в Перник и въведеното бедствено положение!, пишат от движението.

Над 100 000 български граждани бедстват в условия на воден режим. БОЕЦ считаме, че при тази ситуация всички власти в България трябва да проявят солидарност и да поемат отговорност не само на думи и имитация на някакви действия, добавят от БОЕЦ.

 

Вижте пълния текст на Писмото:


"ДО: ПАРЛАМЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Г Л А С

ПИСМО – ПРЕДЛОЖЕНИЕ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

 

Госпожи и господа,

Над 100 000 български граждани бедстват в условия на воден режим. БОЕЦ считаме, че при тази ситуация всички власти в България трябва да проявят солидарност и да поемат отговорност не само на думи и имитация на някакви действия, а солидарност в пълният смисъл на думата!


БОЕЦ изискваме от институциите в знак на солидарност и отговорност към жителите на Перник да бъде въведен незабавен режим на водата в сградите на Народното събрание, Министерски съвет, всички министерства и ведомствените блокове и жилища на депутатите! Реализираните икономии да бъдат отчитани всяка седмица и предоставяни на перничани под формата на безплатна бутилирана вода до решаване ан проблема и приключване на кризата.


ТОВА е първа стъпка от решението ни да изразим солидарност по активен начин към гражданите на Перник, където на 21.12.2019г. беше обявено бедствено положение. С тази стъпка даваме гласност на проблема, наречен НКМНВ – некадърна и корумпирана местна и национална власт.
Противно на препоръката на евродепутата и депутат от ГЕРБКП и ТИМ Емил Радев да си мълчим по въпроса за кризата с водата в Перник, защото „един такъв дебат за съжаление няма да напъли язовира“, ние няма да мълчим. БОЕЦ никога не сме мълчали, няма да го направим и сега, защото знаем, че перничани няма да получат солидарност и подкрепа отдругаде. Защото знаем, че зимата идва. Защото знаем, че държава няма. И защото солидарността и подкрепата изискват отговорност и действия.
Не защото перничани няма да се справят сами, а защото знаем колко е трудно да си смел и непримирим, когато те привикват в МВР, за да те „предупредят“ да не се бунтуваш срещу некадърната и корумпирана местна и национална власт.
Страх тресе кочината, защото бедственото положение не е предизвикано от климатични промени, както Радев твърди. Страх тресе кочината, защото „ЕДВА ЛИ НЕ се твърди, че няма ефект от европейските средства.“ Да, точно това твърдим – че няма ефект от европейските средства, когато мафията ГЕРБКП – некадърната и корумпирана местна и национална власт – съсипвате и ограбвате България и българите всеки ден, постоянно. Дори прокуратурата се произнесе, че местната и изпълнителната власт в лицето на ресорните министри и бившата кметска управа от ГЕРБ носят отговорност за създалата се ситуация и за това, че един областен град в България и над 100 000 българи са върнати в средновековието и живеят с режим на водата и под заплаха от зарази и болести.

Очакваме незабавен отговор за предприетите действия в отговор на нашето писмо-предложение.

Дата: 23.12.2019г. Георги Георгиев – Председател на УС на ГД „БОЕЦ”"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Проф. д-р Иво Петров: Исканията на сестрите могат да се изродят в конфликт 5| 4886 |23.12.2019 . Румен Радев: НСО не трябва да охранява Пеевски и Доган, ДАНС и МВР го искат 12| 6998 |21.12.2019 . Перник се вдигна на бунт за водата, иска министерски оставки 6| 7358 |20.12.2019 . БОЕЦ сезира Гешев срещу Цацаров и обратното - Цацаров срещу Гешев 6| 6327 |20.12.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ