Реклама / Ads
0| 4357 |27.03.2022 НОВИНИ

БОЕЦ: Жената на Гешев надарена с имоти за над половин милион лева

.
Иван Гешев
ВАЖНО! Жената на Гешев надарена с имоти за над половин милион лева. (документи)
 

На 25.03.2022 г. МВР съобщи, че е образувана проверка по сигнал на БОЕЦ за имотна измама с участието на Детелина Филипова Ханчева — жената на главния прокурор Иван Гешев!


Публикуваме нови документи от Агенцията по вписванията.
През 2005 г. Иван Чернев (тогава на 81 г.) дарява на Детелина Филипова Ханчева 2/3 идеални части от 4 ниви, общо 10584 кв.м. Т.е Ханчева е надарена безвъзмездно с 7056 кв.м: При средна цена за землището на с. Волуяк - София от 40 евро/кв.м — това са 282 240 евро. Само от това дарение Ханчева е придобила имоти на стойност над половин милион лева.


БОЕЦ не сме установили никакви роднински, фамилни или други връзки на Ханчева с дарителя — възрастен човен на 81 години. За изповядването на това дарение, включващо 4 имота, е необходимо да се изготвят редица документи от различни институции за всеки един от имотите. Предполагаме, че някой е съдействал на Чернев или е изготвил и извадил от негово име всички тези документи, за да може да се реализира дарението към жената на Гешев, включващо недвижими имоти за над половин милион лева. Дарението е оформено и нотариалният акт е издаден от бившия нотариус Борис Янков, който е задържан на следващата година и правата му на нотариус са отнети именно заради имотни престъпления.


Според нас това има всички характеристики на имотна измама. Хиляди български граждани са жертви на подобни измами. Има данни и за прокурорски чадър над Борис Янков, както и за други съмнителни имотни сделки на Ханчева. Включително и по разследванията на Фрогнюз / Frognews.bg и BIRD.BG.


След сигнал на БОЕЦ, прокуратурата призна за дългогодишни приятелски отношения на Иван Гешев с Марио Кръковски, съдружник на Ваклин — основен свидетел на прокуратурата по делото “Иванчева – Петрова“. Кръковски има обща фирма с Ханчева и тя купува от него апартамент на силно занижена цена, като строежа на сградата, в която се намира жилището, е финансиран от фирма на Ваклин.


Очакваме резултати от проверката на МВР. В случая прокуратурата не е компетентна и няма основание да изисква преписката. Точно това се е случило при предишен опит на МВР да разследва тази имотна измама с участието на Ханчева. Прокуратурата е изисквала незабавно да ѝ бъдат предоставени всички материали и е покрила и смачкала проверката, прикривайки действията на жената на главния прокурор.


Разполагаме с конкретни данни, че лично Иван Гешев е прикривал престъпления и лица, с които е свързана съпругата му.
Гешев трябва да бъде незабавно отстранен!
Очаквайте следващите действия и разкрития на БОЕЦ и ни подкрепете в битката за справедливост срещу мафията и корупцията!
Споделете, нужен е граждански натиск!

 

БОЕЦ, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3086 |27.03.2022 Проф. Николай Радулов: Опитваме да създадем нормална прокуратура и да сменим Гешев . 0| 3193 |27.03.2022 Крум Зарков: Целият конфликт следва от факта, че Гешев отказва да подаде оставка . 0| 3025 |26.03.2022 Гневен и тъжен: Влади Горанов заподозря сговор между Петков и Гешев . 0| 9904 |25.03.2022 Гешев се готви за таен “десант” в американското посолство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads