Реклама / Ads
15| 4778 |10.09.2020 НОВИНИ

БОЕЦ към ЕК: България се управлява от мафия, а парите от еврофондовете трябва да бъдат спрени

.
Георги Георгиев от БОЕЦ
България се управлява от мафия, а парите от еврофондовете трябва да бъдат спрени, за да не обслужват олигархичните кръгове, близки до правителството. Това написаха представители на гражданско сдружение БОЕЦ до представителството на Европейската комисия. Те описаха причините, заради които се иска оставката на главния прокурор и правителството.
 

В документа се посочва още: "Брюксел ясно трябва да заяви своята позиция в подкрепа на българските граждани, в подкрепа на процеса на демократизация на България, в подкрепа на процесите срещу корупцията и мафията в България. Тогава и ние ще бъдем истински силни, защото все пак българите сме и европейци и когато имаме тази подкрепа, когато имаме тази солидарност, нашият глас се чува в цяла Европа", каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев.

 

Преди да приключи събитието, за няколко минути беше блокирано движението по столичната улица "Георги Раковски". От формацията искат да бъдат чути в Брюксел. Това каза в интервю за "Преди всички" адвокат Камен Добрев от движението.

 

По време на заседанието на Правната комисия на ЕП ще търсим гласност пред представителството на ЕК и ще искаме пряко включване по време на дебатите. Едно автентично движение, каквото сме ние, иска да представи конкретни данни и сигнали. И досега сме внасяли сигнали, каза Добрев и припомни скандалите с Апартаментгейт, "Къщи за тъщи", Барселонагейт и т.н.

 
Искаме да знаем дали ЕК и ЕП имат смелостта да признаят болестта на държавата у нас. Призоваваме ЕК да спре финансирането, защото да се наливат средства в нереформирана държава е продължаване на агонията, това е лицемерие, така само се засилва мощта на задкулисието, смята Добрев, цитиран от БНР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4604 |10.09.2020 НА ЖИВО! Вера Йоурова: ЕК следи отблизо политическата ситуация и протестите в България . 7| 4149 |10.09.2020 АЕЖ-България: МВР да уважава работата на журналистите по време на протестите . 5| 5311 |09.09.2020 Courrierinternational: Властта в България остава глуха за „големия народен бунт“ . 31| 8494 |09.09.2020 Анализ на ”ОpenDemocracy”: Демокрацията е застрашена в България, а ЕС само подкопава собствения си авторитет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads