Реклама / Ads
16| 5169 |07.05.2021 НОВИНИ

БОЕЦ сезира Кьовеши, ЕК, ОЛАФ и Гешев за сигнала на Илчовски

.
Светослав Илчовски
Твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за натиск от страна на ГЕРБ отиват към Европейската прокуратура. Това стана ясно от изявление на гражданско движение „БОЕЦ“.
 

„БОЕЦ внесохме сигнал до Европейската прокуратура, ОЛАФ и Европейската комисия, както и до българската прокуратура за изказването на 05.05.2021г. и сигнала на земеделеца Светослав Илчовски пред парламентарната комисия за ревизия на управлението. Отново никакъв знак от институциите, че ще се самосезират, а Борисов вече почна да отрича и да лъже. След този пореден сигнал очакваме и следващите удари на мафията срещу БОЕЦ. В информацията представена от Илчовски се съдържат данни за рекет, корупция и престъпни финансови схеми извършени от бизнесмени и хора заемащи високи управленски постове. Същите са бенефициенти и отговарят за усвояването на милиарди евра от европейските фондове, което и причината да сезираме и Брюксел и Къовеши.


А по-късно днес, 07.05.2021г. бойците Светослав Илиев и Анна Бекчиева ще представят сигнала на БОЕЦ за „Къщата в Барселона на Бойко Борисов“ пред парламентарната комисия за ревизия на управлението.


НАСТОЯВАМЕ и българският Парламент, или Комисията по ревизия да гласува решение и да изпрати подобен сигнал до Брюксел! Това ще е важен знак, че се цели постигането на реални резултати.“

 

Припомняме, че Илчовски заяви в Комисията за ревизия на предишното управление, че от партията на Борисов са го притискали да не купува земеделски земи. Заплашван е, че ще му пратят прокурори, твърди той. Днес продължава изслушването му в Комисията с председател Мая Манолова. А вчера Борисов коментира, че не познавал „никакъв Илчовски“. „Не съм чел и не искам и да го знам“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 12704 |04.05.2021 Георги Георгиев от БОЕЦ представи документи за готвено от прокуратурата убийство . 23| 3615 |29.04.2021 ГЕРБ пак ще сезира КС. Сега за машинното гласуване . 5| 3276 |28.04.2021 БОЕЦ: Чугуненото мнозинство не може да спъва развитието ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads