Реклама / Ads
0| 2878 |13.09.2022 НОВИНИ

Богдан Милчев: МВР симулира труд, няма никакво обучение, покриха Семерджиев

.
Богдан Милчев Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR
„От акцията, която обявиха тогава Рашков и Кирил Петков - обявиха война на рецидивистите на пътя, резултатът е, че жертвите са си същите, хората, които карат с наркотици и алкохол, са си същите. В крайна сметка в МВР кипи безсмислен труд, или по-скоро МВР този труд го симулира и го прави пред медиите“, твърди Богдан Милчев от Института за пътна безопасност. Според него в МВР има тежък проблем.
 

„Държавно-обществената консултативна комисия трябва да бъде закрита, тя е паразитна структура без правомощия. Това е говорилня, в която всеки си казва някакво мнение. По всички радиа сега текат послания да караме разумно, тя участва във всякакви масови мероприятия. Тя се държи като НПО. Днес се обявяват 17 мерки, с които те щели да намалят жертвите, а вие представяте ли си да обявиш за мерки служебните си задължения“, допълни той в ефира на Bulgaria ON AIR.

 

Милчев смята, че един от основните проблеми в момента е комуникацията между институциите.

 

„Защо МВР не обяви местата и пътищата, по които осъществяват контрол? Те смятат, че линейният контрол е да пуснеш полицай в движението. Лъсна „голият з****к“ на МВР след инцидента, при който трагично загинаха двама колеги с автобуса, превозващ мигранти. Там след време ще излезе истината. В МВР няма никакво обучение за това какво се прави в ситуация, в която трябва да бъде спрян друг автомобил“, възмути се експертът.

 

Богдан Милчев е категоричен, че ще минат години, докато МВР ще започне да действа в обществен интерес.

 

„През октомври 2021 година на Семерджиев е трябвало да му бъде повдигнато обвинение, а те са го решили административно. А кои са те? Две жени и един мъж от столичния КАТ. Сигналът, който е подаден до „Вътрешна сигурност“ и до прокуратурата за това нещо, е подаден от служител на МВР, който Рашков незабавно го командирова във Видин. Рашков нищо не предприе по този случай“, добави той.

 

„Всичките министри, които сега са назначени, са назначени със 100 задачи от този, който ги е назначил. 100 лични задачи, те трябва да обслужат този, който ги е назначил, след което трябва да обслужат и себе си. Те мислят само и единствено за себе си“, възмущава се експертът.

 

По думите му трябва да се промени моделът ни за пътната безопасност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2615 |07.09.2022 Милчев: МВР е жертва на политическо противопоставяне, затова загиваме като мухи по пътищата . 0| 2754 |04.09.2022 Областният управител на Пловдив: Мостът между селата Богдан и Московец е възстановен, този в Каравелово също . 0| 3139 |02.09.2022 Комисар Николов: Има бедстващи хора, но няма информация за загинали и пострадали при наводненията в Богдан . 0| 2745 |30.08.2022 Богдан Милчев, ИПБ: Поне още 1-2 години строителството на АМ „Европа“ няма да приключи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads