Реклама / Ads
4| 3658 |07.06.2021 НОВИНИ

Богдан Милчев: Започваме да мислим, че промяната в ръководството на АПИ не е промяна, а подмяна

.
инж. д-р Богдан Милчев
"Институтът за пътна безопасност (ИПБ) изготви оценка на риска на нашите пътища още в началото на годината. Тази оценка на риска недвусмислено показва, че отсечката на село Микре е с най-висок риск да загинеш. На 20 април т.г. там имаше катастрофа с едно семейство, което загина. Тази катастрофа беше с участието на член на Управителния съвет на АПИ – Олег Асенов. ”, каза инж. д-р Богдан Милчев, ръководител на Института за пътна безопасност (ИПБ) в интервю за ФАКТИ.
 

"На 20 април т.г. там имаше катастрофа с едно семейство, което загина. Тази катастрофа беше с участието на член на Управителния съвет на АПИ – Олег Асенов. Тогава много услужливо всичко беше заглушено, но наши експерти отидоха на място и констатирахме фрапиращи неща. Камерата за скорост в този район от години не работи – върху камерата има залепена лепенка. Констатирахме и несъответствия на пътни знаци, неправилно поставени пътни знаци, лоша организация на движението и в двете посоки. Тази „отсечка на смъртта“ за последните години е взела повече от 20 живота. С тези пет нови загинали, отиваме към близо 30 загинали души в последните 5 години. Това ни говори, че има нужда не просто да констатираме жертвите, ние се нуждаем от изцяло нов подход към движението в този район“, допълни Милчев.

 

„Още на 22 април 2021 година нашите експерти уведомиха АПИ, че се нуждаем от преглед на движението в района на Микре. Реакция нямаше. В момента загиват нови пет човека. Ясно е, че на това място хората загиват. Загиват поради две причини – или неправилно изпреварване, или неправилни маневри. В същото време, скоростта, с която се минава в тази отсечка, е висока, защото се знае, че камерата не работи. Отделно, камерата е поставена изключително неудачно и неправилно. Знакът, който стои на буквално 50 см. пред камерата, е неправилно поставен. Има страшно много дефицити, които ние констатирахме и за които уведомихме държавните органи. Мерки не се предприеха. Сега отново припомняме и очакваме да бъдат предприети мерки. В противен случай ние започваме да си мислим, че промяната в ръководството на АПИ не е промяна, а е просто подмяна“, каза Богдан Милчев пред ФАКТИ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6553 |04.06.2021 Николай Милчев: Законът Магнитски и Богът на машината . 2| 4143 |30.05.2021 Николай Милчев: Митко с чорапите и държавата с чорапа на главата . 9| 2993 |21.04.2021 Богдан Кирилов: Няма да изтегляме ваксината на „Астра Зенека“ . 3| 3238 |20.04.2021 Лъчезар Богданов: В плана за възстановяване има слабости, липсва политически ангажимент за реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads