Реклама / Ads
0| 5878 |04.05.2022 НОВИНИ

Бой и сблъсъци между привърженици на Русия и Украйна пред Паметника на Съветската армия

.
Протестиращите ”за” и ”против” военна помощ за Украйна се преместиха от парламента към паметника на Съветската армия. Едната група настоява за неутралитет, а другата – за военна помощ към Киев. Двете групи са разделени от полицейски кордон. Въпреки това се стигна до физически сблъсъци и бой между някои демонстранти, които бързо бяха туширани от органите на реда.
 

"Не сме доволни от решението на Народното събрание, защото в крайна сметка решение за военна помощ не беше гласувано. В крайна сметка се гласува едно орязано решение, в което тези думи, този термин изобщо не съществува и това връзва ръцете на правителството оттук нататък да помага само с няколко конкретни неща, които са необходими в момента, но ние не знаем как ще ескалира войната", каза пред журналисти Цецка Бачкова, която е част от организаторите на протеста с искане за военна помощ.


.

 

Събралите се скандират "Тук не е Москва". Развяват български и украински знамена.


Издигнати са плакати с надписи: "Ако сме за мир в Украйна – да я въоръжим. Украинците не могат да защитават живота си с маслинови клонки", "Руски агенти вън от парламента". Групата с искане за неутралитет развява български и руски знамена. Скандират "Оставка", "Неутралитет".

 

Костадин Костадинов от „Възраждане” и негови последователи са на мястото от другата страна на полицейския кордон с озвучителна уредба, от която обвиняват управляващите и привържениците на украинската кауза в предателство.

 

Един от привържениците на Русия открадна украинското знаме, предназначено за опаковане на паметника.

 

Опитът на част от демонстрантите да опаковат паметника с българското и украинското знаме не успя. Те бяха саботирани от протестиращи, които развяваха българския и руския флаг. Така по монумента остана само националното ни знаме.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 13897 |04.05.2022 Христо Иванов призна: Има сблъсък между Румен Радев и държавните интереси на страната . 0| 3950 |03.05.2022 „Някой си прави политически пиар“: Полетите между София и Скопие няма да спират . 0| 4121 |02.05.2022 Зеленски „сърдит“ на Турция заради руските туристи, а Ердоган се надява да е мостът между Киев и Москва . 0| 3933 |29.04.2022 ВСС отказа магистрати да участват в международна комисия за руските престъпления в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads