Реклама / Ads
17| 3079 |20.04.2023 НОВИНИ

Бойко Борисов: Няма да съм премиер при правителство на ГЕРБ

.
Източник: БГНЕС
Няма да съм премиер, ако има правителство на ГЕРБ. Три пъти съм бил за късмет. Има два варианта за кандидат-министър-председател - експертени и политически. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев.
 

Предизборното говорене свърши. Сега, на който му е мила държавата, трябва да направи компромиси, категоричен бе той.


Нищо различно не говорихме. Обсъдихме бюджета и проблемите в него. Това, че миналата година са харчили пари от ПВУ и сега тези пари трябва да се върнат, каза още Борисов.

 

В момента най-доброто за България е коалиция между двете най-големи парламентарно представени сили. Това заяви лидерът на ГЕРБ. Борисов допълни, че има и други варианти за съставяне на правителство, но те са по-нетрайни, по-нестабилни, по-кратковременни.

 

"Предизборното говорене свърши. Сега, на който му е мила държавата, трябва да направи компромиси. Това е извода от разговора с президента, който прекрасно разбира, че Шенген, еврозоната и ПВУ няма как да станат без редовно правителство, защото времевия срок надвишава с няколко месеца и сме изправени пред въпроса кой закон да е първи. Затова има още няколко дни. Призовавам за здрав разум. ", заяви още лидерът на ГЕРБ.

 

Борисов обяви, че през изминалите дни е разговарял с Кирил Петков и Асен Василев, но "не сме се разбрали за нищо, както те казват - step by step".

 

"Омразата в Народното събрание, която шества към момента, няма да доведе до никъде. Затова призовавам към още търпение и внимание. Без да се направи бюджет, а вече Нинова внесе проектобюджет и отварянето на бюджета е много голям риск за държавата, Тази грешка, която направихме миналата година, не трябва да се прави тази година. Но ако се направи и тази, ще има много много тежки последствия юни месец", каза Борисов.


Борисов очаква президентът да връчи първия мандат до няколко дни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2690 |20.04.2023 СГП моли Гешев да снеме имунитета на Радостин Василев. Той: Няма проблем, не се притеснявам . 0| 2498 |19.04.2023 Министърът на образованието успокои: Няма нови бомбени заплахи към училищата . 2| 2666 |19.04.2023 Денков: Не, няма да има промяна в позицията на ПП-ДБ за кабинет с мандат на ГЕРБ . 0| 3007 |18.04.2023 МОН: Нямаме общо със скандалната книга “Да пробудиш драконче”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads