Реклама / Ads
16| 4297 |01.06.2023 НОВИНИ

Бойко Ноев: Имунитетът на Бойко Борисов не трябва да бъде свалян

.
Имунитетът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не трябва да бъде свалян в момента поради една основна причина. Играта с имунитетите е игра за постигане на политически цели в дадения момент. Не трябва той да се използва като политически инструмент за очерняне на даден политик.
 

Това заяви пред Нова телевизия бившият военен министър и посланик на България в НАТО Бойко Ноев във връзка с поискания имунитет на Бойко Борисов.


Запитан дали е нормална практика съгласуването на ръководителите на специални служби с чужди специални служби или посолства, Ноев коментира, че никога досега шефовете на разузнавателните служби не са съгласували решенията си с когото и да било.

 

"Аз съм бил министър на отбраната. Не съм съгласувал решенията си с никого. Твърдението, че трябва да се съгласува със службите, е удар по стабилността", категоричен бе Ноев.

 

По думите му някои политици използват външния фактор като аргумент за това, че те са прави за едно или друго. Според него по този начин те злоупотребяват с контакти с чужди политици. Ноев подчерта, че няма такова нещо като съгласуване с посолства.

 

Относно последните сътресения в прокуратурата, бившият военен министър изрази мнение, че очевидно там ще има промени.

 

"Важно е да има правителство заради парламентарното мнозинство, което трябва да разчисти много неща в съдебната власт. Затова трябва да има парламент и не трябва да има много служебни правителества в близко време", отбеляза той.

 

Относно записите, които бяха публикувани от Радостин Василев, Ноев заяви, че те имат две страни.

"Първо, съдържанието. То е осъдително. То показва как се осъществява политическата дейеност - с врътки, измами, лъжи. Това не е нормално, аз не го приемам. Ние се борим против измами и задкулисни договорки. Публикуването на записите безспорно повлия на политическия живот. Не може да си против публикуването на такъв запис, а в същото време да се радваш когато излизат компромати срещу Борисов. Обществото в крайна сметка трябва да знае какво се случва. Този, който пусна записите, той е инструментът на дестабилизация", изтъкна експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2972 |31.05.2023 БСП и ИТН са ”за” свалянето на имунитета на Бойко Борисов . 10| 8088 |31.05.2023 Бойко Станкушев: Прокуратурата ще разпита ключов свидетел - Ивайла Бакалова. Тя знае всичко за БарселонаГейт . 3| 4993 |25.05.2023 Бойко Атанасов: Цацаров е диригентът на всички процеси. Гешев е изконсумиран, опитва се да се еманципира . 13| 6062 |24.05.2023 От “Винету” до “Времеубежище”: Бойко Борисов честити 24-и май и “Букър”-а на Георги Господинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads