Реклама / Ads
0| 5604 |02.08.2022 НОВИНИ

Бойко Ноев : Русия стои зад взрива в склада край Карнобат, къде е прокуратурата?!

.
Бойко Ноев
Руската връзка с взрива край Карнобат е очевидна, но скоро за този инцидент няма да се говори. „Няма да се говори, защото няма жертви и големи поражения”, заяви Бойко Ноев. Бившият вонен министър каза също, че случаят повдига въпроса за работата на прокуратурата в подобни случаи. Той показа снимка на пластичен експлозив, открит при друг инцидент в наш оръжеен склад. По думите му, прокуратурата е изключила това като доказателство, защото експлозивът не е избухнал, значи няма връзка с взрива.
 

„Защо Гешев ходи в Москва? Защо български прокурори се обучават в Москва? Това са въпросите, които трябва да си зададем”, заяви още Бойко Ноев пред bTV.


Доказано е присъствието на граждани от Русия у нас по време на предишни взривове в оръжейни складове у нас, които са били в Чехия при подобни инциденти и в Лондон при отравянето на Сергей и Юлия Скрипал, припомни Бойко Ноев. Той коментира още ситуацията с т.нар. „патешки тест” – когато нещо прилича на патица, лети като патица и квака като патица, значи най-вероятно е патица.

 

Въпреки съпротивата на политически кръгове и институции е доказана причастността на граждани на Русия и още по-точно служители на едно от поделенията на "29 155" на руското "Главно разузнавателно управление, добави той.


Ноев бе категоричен, че подобни причини е имало през годините по време на правителство на Бойко Борисов.


Тогава на руснаците почти им беше даден контрол върху българската оръжейна индустрия. Това има отношение и към проблема с газа, смята експертът.


Според него въпросът за отношенията България - Русия е геополитически, двустранен.


"Ще бъдем ли ние отново васална държава, част от Руската империя или ще бъде България част от демократичния свят към който принадлежи? Това е големият въпрос според Ноев..

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4052 |01.08.2022 Reuters: Възможен приоритет за кабинета “Донев” - овладяване на инфлацията, но и ново сближаване с Русия . 0| 3317 |01.08.2022 Русия не можела да направи много за ремонта на “Северен поток 1” . 0| 10870 |31.07.2022 Лена Бориславова: Защо не ги направи 12 г. тия работи, Бойко ?! . 0| 3131 |31.07.2022 Путин плаши: ВВС на Русия щели да имат хиперзвукови ракети скоро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads