Реклама / Ads
7| 9551 |21.12.2018 НОВИНИ

Бойко Рашков: Не може в Бюрото за контрол на СРС-та да работят лесничей, борец, психолог

.
Бойко Рашков
И в бъдеще Народното събрание ще търпи хора в Националното бюро за контрол на СРС-тата, които не идват на работа и получават 5500 лв. заплата. Това мнение изказа настоящият председател на бюрото Бойко Рашков преди днешното гласуване в Народното събрание на нов състав на органа.

„До настоящия момент от парламента, който е кадровият орган на бюрото, никой не проявява интерес какви качества са имали до този момент в 5-годишния мандат членовете, които сега са предложени за втори мандат. Никой не го интересува от висшата кадрова власт в държавата, че някои от тези, които и досега са били членове на бюрото, не са идвали на работа близо 2 години. В бюрото парламентът ще търпи хора и в бъдеще – дори да не идват на работа, да получават по 5500 лв. заплата“, обясни той пред БНР.

 

Рашков подчерта, че той като председател няма дисциплинарната власт, за да предприеме каквито и да било мерки спрямо член на бюрото: „Кадровият орган е Народното събрание. И НС днес 100% ще препотвърди същите тези кандидатури, за които не се интересуват какво правят в тези 5 години и просто бюрото ще придобие камуфлажен вид“.

 

Бойко Рашков, който отново е кандидат за председател, подчерта, че в бюрото са се взели незаконосъобразни решения. Според него този орган се държи, за да се покаже на Европейския съд по правата на човека, че имаме контролен орган.

 

"До момента на отстраняването на колегата Гатев мисля, че бюрото успяваше с неговата активна работа. Той е изключително енергичен човек и изключително добър юрист. Той заемаше едно огромно място в бюрото. Поемаше много проверки и ги приключваше много бързо и качествено за разлика от някои други - има проверки, неприключени в едногоидшен срок дори и няма опция да бъдат приключени. Включително и кандидат за председател на бюрото в момента, който направи всичко възможно през 2018 г. 85% от проверките да не бъдат направени. Това се неглижира като проблематика в българския парламент. Никой не иска да вникне в тези факти и да види, че бюрото замира със своята дейност", коменитра Рашков и прогнозира:

 

"Парламентът ще направи един хубав "коледен подарък" на българските граждани във връзка със защитата на техните основни конституционни права от злоупотреби със СРС-та. В бюрото в момента се лансират като кандидати лица, които нямат необходимите качества за това - те нямат никакви правни познания. Не може един лесничей, един борец, един психолог и един инжинер да защитават права на граждани - нещо, което се осъществява от хора с юридическо образование".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3660 |20.12.2018 Шефът на ”Булгаргаз”: Природният газ може да поевтинее от април . 2| 4812 |17.12.2018 Може да разпитат Ваклин повторно заради изтеклите СРС-та по делото "Иванчева" . 2| 4666 |17.12.2018 Белянова до Мария Габриел: Всяка жена в България може да бъде безнаказано насилвана, тормозена и унижавана . 2| 6735 |15.12.2018 Самоубийството на шефа на КАТ- Казанлък може да е заради корупция
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads