Реклама / Ads
9| 3137 |18.01.2023 НОВИНИ

Бойко Рашков: Не знам за разследване срещу мен и не съм извършвал каквото и да е престъпление

.
Бойко Рашков
Бойко Рашков от Продължаваме промяната посочи по БиТиВи, че определени медии фриволно използват изрази, което „не им прави чест”. Той уточни, че така се уронва доброто име на даден човек.
 

Бойко Рашков посочи, че определени лица се опитват да защитят Гешев от една процедура, която ще постави Главния прокурор под отчетност. Рашков каза, че прокуратурата има политически облик и чрез определени медии се прокарват интересите на партия ГЕРБ.

 

"Не знам за разследване срещу мен и не съм извършвал каквото и да е престъпление. Категорично заявявам, че аз не се разпознавам в това съобщение на СГП. Струва ми се, че Прокуратурата в нашата страна трябва да държи речи в съдебната зала, тя няма право да говори преди да има, каквото и да е доказателство. Това е неморално и недостойно", обясни той. Повод за думите му стана съобщение на СГП за започваща проверка по сигнал, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител е съпричастен към осуетяване на наказателно преследване и пране на пари. Бойко Рашков прогнозира, че разследваното лице ще започне дело срещу Прокуратурата.

 

„Никой не ме е търсил и аз се учудвам как само по едно писмо на една псевдо медия, Прокуратурата започва разследване. Миналата година се видях на заглавната страница на един вестник, където се правеше връзка между мен, председателя на ДОТИ и неговият тъст и се прави извода, че сме направили нещо като сговор, за да подслушваме главния прокурор.

 

Тези жълто-кафяви медии съвсем спокойно уронват доброто име на който им е на мушката. Те работят по команда. В Наказателния кодекс е упоменато, че недостоверна публикация също дава основание за образуване на досъдебно производство“, обясни бившият вътрешен министър. На въпрос дали го разследват за пране на пари, Рашков заяви: „Категорично не. Това са измислици на българската прокуратура".

 

Той  посочи, че с поведението си прокуратурата демонстрира, че е забравила елементарни правни принципи и норми в своята работа. Според Рашков определени медии фриволно използват изрази, които не им прави чест, защото по този начин се уронват доброто име на определени хора.

 

Рашков посочи, че е недопустимо прокуратурата да прави генерални изводи за определени политици и да насажда изкуствена измамна връзка. Рашков посочи, че е изфабрикувано от квазимедии, че той е подслушвал Главния прокурор. По този начин се създава предпоставка за самосезиране на прокуратурата и за преследване.

 

Бойко Рашков каза, че предстои Главният прокурор да бъде попитан защо е определен като "заплаха" от щатският прокурор Дейвидсън. Според Рашков е тревожно, че няма разкрития покрай случаите с Емилиян Гебрев, взривовете в българските оръжейни заводи и други, които бяха оповестени и от журналиста Христо Грозев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3097 |18.01.2023 Рашков: Проверката на прокуратурата е заради опитите да се търси отговорност от Гешев . 28| 22991 |16.01.2023 Бойко Рашков потвърди информацията на ФрогНюз за Младен Маринов . 31| 16243 |15.01.2023 "Биволъ": Бащата на основателя на NEXO е агент “Петров” на ДС и ортак на Бойко Борисов . 0| 2953 |10.01.2023 Връщат ли престижа си наградите “Златен глобус” след бойкота на Холивуд?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads