Реклама / Ads
11| 38830 |08.10.2021 НОВИНИ

Бойко Станкушев: Статуквото, начело с Борисов, Цацаров и Гешев, успя да приспи "кокошката"

.
Първопричината за високите цени в момента са корупцията и грабежът. И неочакваната синергия между бизнес групи и представители на различни политически партии, обединили усилията си да смучат и крадат. Хората посвикнаха с това. В продължение на години статуквото, начело с Борисов, главните прокурори, всички институции без изключение, успя да приспят "кокошката".
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд, хвърлил светлина върху някои от най-големите схеми между политиката, задкулисието и съдебната власт. Последната порция разкрития дойдоха от Явор Златанов - другият глас в сагата "Осемте джуджета".

 

"Изкарахме първите десетина скандални разследвания и никой не ни е осъдил досега. Доказателствата са на масата. Ако Цацаров иска да съди някой за клевета, да съди онова момче (Явор Златанов, бел.ред.). Цацаров и Гешев не са си гледали работата. Те са правили три неща - или са бездействали, когато не им отърва, или са мачкали и са бухали с бухалката, или са преследвали хора, които накърняват интересите на олигарсите, на които те служат. Те вече са в една много добре измислена схема и това обяснява защо цялата държава е затапена и нищо не работи. Това е едно и също - има един център, откъдето се казва "Да", "Не", този гонете, онзи набийте, заплашвайте. По-голямата част от хората разбраха, че има тежка корупция. Лошото е, че свикнаха с това, че я има", посочи Станкушев.

 

По думите му страната в момента е в преходен период и се заражда гражданско общество. Именно това е нужното условие, за да започнат и необходимите промени.

 

"Всичко ще стане необратимо, когато се натрупа критична маса от абсолютно обиктовени хора, които не се занимават с политика, не са богати", посочи Станкушев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5429 |01.10.2021 Бойко Ноев: Не може да има единство между бити и биячи . 18| 18419 |23.09.2021 Бойко Ноев: Борисов е известен като ”човекът на Путин” в България. Затова се прикрива атентата срещу Гебрев . 11| 3305 |23.09.2021 Бойко Рашков ще отговаря за изборите на 14 ноември . 25| 31156 |20.09.2021 Пламен Данаилов, ИТН: А сега кажете "отричам се от Бойко Борисов" и всички грехове са ви простени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads