Реклама / Ads
0| 3026 |04.08.2022 НОВИНИ

Божанков: Служебният министър на икономиката Н. Стоянов ще удари Нинова и БСП

.
Явор Божанков
”Назначението на Никола Стоянов го давам за пример на човек, който е там с една единствена цел и то е да удари БСП” . Така Явор Божанков от БСП коментира поста на икономическия министър в служебния кабинет.
 

Той припомни, че той е в тежък конфликт с БСП, уволнен от ръкоодството ѝ и като такъв има личен мотив за реваншизъм. "Никой няма съмнения, че този човек е подбран и селелктиран със задачата да удари БСП”, посочи отново Божанков пред NOVA NEWS.


"Но той е там не просто персонално да удари лидера на БСП, а той е там, за да свали резултата на тази политическа сила като част от един по-голям план, защото служебният кабинет има огромна роля в това дали ще се формира или не и какъв кабинет ще се формира в следващия парламент”, посочи Божанков. По думите му служебните кабинети могат да създадат архитектурата на следващия кабинет.


"Удар срещу БСП ще доведе до следния резултат: Или ГЕРБ да стане първа сила и да формира мнозинство, или тези, които тръгнахме по пътя срешу корупцията, да успеем да направим, но без троянските коне, като ИТН, който в крайна сметка събори правителството".


На въпрос дали тримата министри от БСП в служебния кабинет - Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева - трябва да бъдат наказани, Божанков каза, че ще го реши колективният орган. Утре Националният съвет на БСП ще се събере и колективно ще го обсъди, посочи той.


Божанков коментира индиректно и уволнението на Гергана Алексова от поста ѝ на зам. директор в НКЖИ. Той пренесе отговора си към Софийска стокова борса и зяви: "Една от най-големите схеми в държава е търговията на държавни дружества през нея. Твърдя, че цялата държавна машина – от НКЖИ и БДЖ, МВР - горива, стоки - как купува и продава държавата въобще, почти 90% от държавния оборот минава през тази борса. И ако човек погледне договорите през тая борса и види на какви цени са сключвани, ще се хване за главата".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2777 |04.08.2022 Регионалният министър започва разговори с пътните фирми в понеделник . 0| 3858 |04.08.2022 Уволнената от НКЖИ Алексова: Министърът наредил на ген. директор да ме освободи, обвиненията са манипулация . 0| 15039 |03.08.2022 Служебният премиер не си поплюва, за една вечер назначи 25 заместник-министри по върха на пирамидата . 0| 2966 |03.08.2022 Хора на Нинова: Служебният кабинет започва с чистки и реваншизъм към членове на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads