Реклама / Ads
41| 5691 |22.06.2011 НОВИНИ

Божидар Димитров изпокара бургазлии

.
Божидар Димитров
Независимо, че според мнозина бившият министър без портфейл бил надпартиен мост между ГЕРБ и независимите около шефа на СКАТ Валери Симеонов, предложението той да получи титлата „Почетен гражданин на Бургас” изправи управляващите и сините едни срещу други.
 

Въпреки че са политически опоненти в общинския съвет, които неведнъж са стигали до остри сбъсъци, ГЕРБ и „Независимите” са единодушни, че Димитров безспорно заслужава титлата „Почетен гражданин на Бургас”. Това потвърди днес пред медиите председателят на местния парламент Снежина Маджарова, пише бургаският сайт gramofona.com. „Приветстваме предложението на „Независимите”, без никакви условности и притеснения ще го подкрепим. Може да се каже, че отдавна сме напрвили своя избор и сме гласували доверие на проф. Димитров предвид факта, че той беше мажоритарен кандидат за депутат от ГЕРБ”, заявила Маджарова.

След тази декларация от страна на мнозинството в бургаския общински съвет не останали съмнения
, че директорът на НИМ ще бъде удостоен с честта да носи титлата „Почетен гражданин на Бургас”. Той влезе в НС като депутат от листата на ГЕРБ именно от морския град.

Предложението обаче предизвикало остра реакция на сините в морския град
. В писмо до медиите те определили прокарването на докладната като „наглост”. “Не знам какви заслуги има Божидар Димитров към Бургас, след като бе избран за депутат от този град, а нито веднъж не се е появил да реши някой от сериозните му проблеми. Работата му в областта на културата е нищо повече от вършене на служебните му задължения като министър и директор на Националния исторически музей. Това означава всеки от нас да бъде обявен за почетен гражданин, стига да си изпълнява служебните задължения”, казал общинският съветник от СДС-Бургас Вълчо Чолаков. Сините не спестили и критики по отношение на агентурното минало на Димитров. Те обобщили, че за Бургас ще е срам да има почетен гражданин агент на ДС.

Въпреки това настоящият шеф на НИМ очевидно ще получи престижната титла.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 4912 |13.06.2011 М. Димитров: Вотът показа, че хората искат обединена десница . 21| 5022 |10.06.2011 М. Димитров: В СДС сме като доведени от манастир . 12| 4944 |09.06.2011 М. Димитров: Национализация в 21 век е недопустима . 25| 5406 |22.05.2011 Б. Димитров: Ранното обявяване на кандидатурите носи рискове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads