Реклама / Ads
12| 5740 |28.10.2011 НОВИНИ

„Большой театр” потъна в злато, артисти негодуват

.
Болшой блесна отново
Културното събитие на годината. Така руската администрация нарече откриването в петък на реставрирания „Большой театр”. След пет години ремонти и скандали, известният в цял свят оперен театър ще посрещне гости от цял свят, а в т.нар. „императорска ложа” ще бъдат президентът Дмитрий Медведев и премиерът Владимир Путин.
 
На сцената ще с9е появят величия от класата на Пласидо Доминго, Натали десей, Виолета Урман, Дмитрий Хворостовски, Наталиья Осипова, Нина Капцова, Мария Александрова, Светлана Захарова и др.

 

Театърът е върнал блясъка си от зората на неговото откриване преди повече от 115 години. Огромно количество злато, кристали и уникална сценична техника са го превърнали в един от Топ 5 на световната музикална сцена, твърдят архитектите и строителите.

Руска и френска фирми са извършили уникалния ремонт и реконструкции. Подземната част е колкото 6-етажна сграда и в нея се намират супер модерни съоръжения. 

Златото и кристалите не са пестени...

 

Сцената и залата са възстановени, каквито са били по времето на император Николай Втори.

 

В бюфетите щели да се предлагат чер и червен хайвер, оригинално руско и френско шампанско и подбрани водки от висш клас.

 

В навечерието на помпозното откриване обаче се завихри скандал. Директорът на театъра Анатолий Иксанов заяви, че реконструирането на сградата е минало под контрола на президентската администрация. Гостите за откриването също не били канени от ръководството на театъра, а пак от държавната администрация, което превръщало тържеството в някаква показност.   

 

Според Народния артист на Руската федерация Николай Цискаридзе по време на ремонта никой не е питал актьорите какви да бъдат гримьорните, например. Хвърлиха се милиони, но гримьорните са без прозорци, а и качеството не е гарантирано, смята Цискаридзе.

В трупата на световно известния театър има и българи. Те са общо 9: музиканти, певци, помощник постановчик и технически специалисти по декора и звукозаписите.

 

Първата премиера за сезона ще е на 2 ноември с операта „Руслан и Людмила” на Глинка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5905 |26.10.2011 БЛС към Константинов: Къде потънаха 340 млн. за здраве? . 0| 5348 |16.01.2011 Разширяване на техническата експертиза на потъналия „Илинден” искат българските адвокати . 0| 6114 |05.12.2010 Обвинението вади нови документи за потъналия "Илинден" . 0| 4863 |03.12.2010 Повдигат обвинения заради потъналия кораб край Емине

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads