Реклама / Ads
1| 4161 |13.11.2022 НОВИНИ

Кървав атентат! Бомба избухна в центъра на Истанбул, има загинали и ранени

.
Турска полиция e на мястото на трагедията Източник: БГНЕС
Кървав атентат! Бомба е избухнала на главната пешеходна улица Истиклял в центъра на Истанбул, предадоха световните агенции. Турските медии съобщават за загинали и ранени. В този момент се говори за шестима загинали и 53-ма ранени. Няма данни за пострадали български граждани. Образувано е дело за тероризъм.
 

По неофичциална информация се говори за поставена бомба в сак. Коментират се две версии - за оставена бомба в чанта или за камикадзе. За автори на атаката се сочат или членове на ПП, или самотни -вълци единаци от Ислямската държава.

 

Засега причината за експлозията не е известна, предаде турският телевизионен канал ТРТ. Експлозията е избухнала малко след 16:00 ч. (13:00 GMT), когато по улица Истиклял са се движили много хора, съобщи телевизионният канал НТВ.

Моментът на взривът е запечатан на видеозаписи, направени от свидетели и разпространени от турските медии.

 

Булевард "Истиклял" е най-оживената търговска улица в Истанбул и започва от площад "Таксим" в центъра на мегаполиса.

 

В социалните мрежи вече се появиха твърдения, че става дума за атентат, но турските власти все още не посочват причина за взрива. Висшият съвет за радио и телевизия (RTÜK) въведе забрана за излъчване на кадри от взрива. Въпреки това някои медии в страната вече лансират версията за тероризъм. Има съобщения, че взривът е дошъл от изоставена чанта, пълна с експлозиви.

 

Анализират се записите от всички видеокамери. Според вестник „Йени Шафак” главната прокуратура на Истанбул е започнала разследване на експлозията и опцията за атентат се разглежда като една от версиите.

 

Както каза по-рано губернаторът на провинция Истанбул Али Йерликая, експлозията е избухнала на улица „Истиклял” в квартал Бейоглу около 16:20 часа. Има загинали и ранени, броят им се установява.
  


 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2829 |28.10.2022 Инспектори на МААЕ разследват твърденията за ”мръсна бомба” в Украйна . 2| 2981 |26.10.2022 Пентагонът заплаши Русия: Използвате ли ”мръсна бомба”, ще има последствия . 0| 2746 |25.10.2022 Кола-бомба се взриви пред сградата на телевизия в Мелитопол . 2| 2741 |25.10.2022 МААЕ ще проверява руската теза за “мръсна бомба” в Украйна по покана на Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads