Реклама / Ads
11| 4639 |18.02.2021 НОВИНИ

Борис Бонев: Виновните институции за инцидента с 16-годишното момче са ясни

.
Борис Бонев, общински съветник от ”Спаси София”
Отговорните институции за смъртта на 16-годишното момче, убито от токов удар докато пресича столичен булевард са напълно ясни. Те имат всички правомощия, дадени им в общинските наредби и националните закони да извършват проверки, контрол и да налагат санкции. Това, което забелязваме, е тотално прехвърляне на отговорност от една институция към друга. Тези обекти са разпръснати хаотично из цялата столица са тези търговски обекти.
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" по TV1 общинският съветник от "Спаси София" Борис Бонев.

 

Той бе категоричен - ако преместваемите обекти са били разположени според закона, нямаше да има хора, които бърникат в шахти и опъват нелегално кабели.

 

"Отговорна е Дирекция “Строителен контрол”, която е под главния архитект на директно подчинение на Фандъкова. Отговорен е Столичният инспекторат с несменяемата вече 15 години директорка, на директно подчинение на кмета Фандъкова. Отговорни са бившият и настоящия районен кмет на район “Триадица” със съответния главен архитект. Тези институции имат всички правомощия, дадени им в общинските наредби и националните закони да извършват проверки, контрол и да налагат санкции", категоричен беше Бонев.

 

От организацията “Спаси София” за последните години са подавали стотици сигнали за незаконно поставени търговски съоръжения. Не е свършено обаче нищо.

 

“По закон кмета Фандъкова има право да налага глоби, включително на районните кметове, когато не си вършат работата, защото тя е по-висшестоящ орган. Това не се споменава”, категоричен беше още Бонев.

 

Сигнали са били изпратени и до прокуратурата.

 

"Фокусираме се в една шахта. Тя е следствие. Не е причината", категоричен беше още Бонев.

 

Бонев коментира и пукнатините около "Лъвов мост".

 

"Качеството на ремонтите се превърна в симптом и даже в синоним на управлението на ГЕРБ. Какво да очакваме? Новина би било някой обект да се извърши качествено", коментира Бонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6307 |18.02.2021 Костадин Паскалев: Авторитаризмът в ГЕРБ потулва скандал между Борисов и Дончев заради Марияна Николова . 2| 3333 |18.02.2021 Ексминистър: „Борисов 3“ е кабинет на компромисите . 15| 11977 |18.02.2021 Валери Григоров: Много от партиите са под контрола на Борисов и се финансират от ГЕРБ . 16| 3533 |18.02.2021 Джипката на Борисов забрави пътя до Парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads