Реклама / Ads
0| 4969 |04.09.2016 НОВИНИ

Борисов: „Южен поток” отдавна е закрит, има европейски газов хъб „Балкан”

.
Бойко Борисов
Бойко Борисов пусна видео на живо в социалната мрежа фейсбук от посещението си във Варна в храма ”Св. прмчк. Прокопий Варненски”. Каза, че правителството отпуска 300 хил. за строежа му. На въпрос колко пари са дадени тази година за църкви и храмове, премиерът отговоря, че няма значение - все били малко.
 
По повод обвиненията, че даренията се правят с партийна цел, премиерът ги отхвърли: Дали е за партийна цел може да ви каже владиката, дали веднъж му е поставена някаква задача. Вярата е задължителна за всички.

„Южен поток” отдавна е закрит, има европейски газов хъб „Балкан”, това са две различни неща, заяви, цитиран от Фокус, пред журналисти във Варна министър-председателят Бойко Борисов, във връзка с предстоящата утре във Варна среща за европейски газов хъб „Балкан”.

„Президентът Путин, в разговора си с мен, много добре и ясно формулира, както и аз, целите. Ако Европа има нужда да идва руски газ в газов хъб „Балкан”, утре трябва да го заяви. И тогава ще пратя министър, който да договаря условията, ако имат интерес. Те си държат тръбите във Варна и Бургас и чакат европейско решение по въпроса. След като говорим за обща европейска енергийна интеграция и сигурност с интерконекторна взаимосвързаност, трябва когато отидем в Москва, да кажем, че това е решението на Европа, не на България, на целия енергиен съюз, добре дошли сте", посочи премиерът. "Тогава вече можем да започваме разговори. Европа е казала „не” на „Южен поток” по начина, по който беше предложен и никой не говори вече за „Южен поток”. Ние говорим за европейски газов хъб „Балкан” с интерконектори и възможност транзитните ни магистрали-газопроводи, да бъдат ползвани от всеки, който иска да си прекара газ. Това е целта на утрешния ден – най-голяма за Европа конференция”, заяви още премиерът Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 12779 |03.09.2016 Борисов: Ако загубим изборите, минаваме в опозиция . 0| 4827 |03.09.2016 Борисов: Срив на турската икономика означава и срив и в България . 1| 4275 |02.09.2016 Путин пак крои планове за ”Турски поток” . 0| 4277 |02.09.2016 Борисов: Поех председателството на ЕС, защото ми писна от Кунева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads